Ruský prezident Vladimir Putin se domnívá, že v nejbližší budoucnosti genetické programování lidí podle předepsaných charakteristik se stane skutečností, a to bude možná hrozivější než jaderná zbraň. O tom ruská hlava státu hovořila na setkání s účastníky Světového festivalu mládeže a studentstva. Podle Putina genetické inženýrství přinese nebývalé výsledky v oblasti farmakologie a změn lidského genomu.

„Lze si prakticky představit, že člověk dokáže vytvořit člověka s předepsanými charakteristikami. Může to být geniální matematik nebo geniální hudebník, může to být ale i voják — člověk, který bude moci bojovat beze strachu a bez soucitu, soustrasti nebo bolesti, řekl ruský prezident.

„Rozumíte, lidstvo může vstoupit a pravděpodobně již v nejbližší době vstoupí do velmi složitého a zodpovědného období svého rozvoje a své existence. To, o čem jsem teď mluvil, se může ukázat být něčím horším, než je jaderná zbraň," zdůraznil Putin.

Přitom se ruský lídr domnívá, že nové technologie je nutné efektivně využívat a široce zavádět. Nicméně lidstvo nikdy nesmí zapomínat na mravnost a morálku, neboť pokud zmizí, tak dojde ke zničení samotného člověka, vyjádřil své přesvědčení Putin.

„Když se něčím zabýváme, bez ohledu na to čím, tak nikdy nesmíme zapomínat na morální a etické základy našeho počínání. Vše, co děláme, musí jít ku prospěchu člověka, posilovat ho, a ne ho ničit," uzavřel Putin.

Zdroj: snews.com