Poslanci Kongresu trpí podle ohromujícího přiznání lékárníka z Kongresu Mika Kima Alzheimerovou chorobou, když ten tvrdí, že někteří ze zákonodárců jsou už „tak mimo“, že „si už ani nepamatují, co se dělo včera.“ Během rozhovoru s Erin Mershon ze STAT News Mike Kim, který dodává zákonodárcům léky i „na určité dost závažné zdravotní problémy,“ zvedl obočí, když potvrdil to, na co mnozí měli už dávno podezření.

STAT hlásí:

Mike Kim, vyhrazený lékárník vlastnící tuto lékárnu řekl, že si už zvykl, že zná ty nejcitlivější údaje o některých slavných lidech z Washingtonu.

„Nejdřív je to zajímavé, ale pak si uvědomíte, vždyť dodávám i léky, které jsou na ty nejzávažnější zdravotní problémy. A to jsou lidé, kteří vedou tuto zemi,“ řekl Kim, když uváděl léčbu nemocí zdravotních stavů jako diabetes a Alzheimer.

„To vás přimějte, abyste si sedli a zamysleli se: ‚Sakra, oni vytváří ty nejvyšší zákony této země, ale možná si ani nepamatují, co se dělo včera.‘“

Kimova malá lékárna, která v největších špičkách posílá poslancům až 100 receptů denně, je vklíněna mezi řady státních domů na Kapitolu, necelé čtyři bloky od samotného Kapitolu. Založena byla v roce 1864 a jmenuje se podle předchozího majitele, takže je to lékárna z časů, než byl vynalezen penicilin, zdravotní pojištění byl i postaven Lincolnův memoriál.

To vás opravdu přiměje zamyslet se nad časy, kdy byly publikovány články o příšerných, potrhlých a mimoňských věcech, které říkaly a prováděly Nancy Pelosi a Maxine Waters.