V Kolíně nad Rýnem během rekonstrukce výstavní haly v Alte Feuerwache je třeba postavit novou toaletu. Projekt je již v zásadě uzavřen, ale zapomnělo se na speciální toaletu. Po diskusi bylo rozhodnuto, že jedna z toalet bude speciální, bude multi-kulti. Žádná mísa,  žádné toaletní sedátko, žádný toaletní papír. Existují toalety, jak víte v Číně a dalších asijských zemí, ale také ve starých francouzských táborech, kde není žádná mísa, žádné sedátko, ale otvor v zemi, nad kterým je člověk v podřepu.

"Takové toalety jsou blíže tomu, co je v islámských zemích běžné," říká Konrad Müller z rady Citizen Center. "A chceme dát lidem z těchto zemí pocit, že jsou tady doma."

„V islámských zemích se toaletní papír nepoužívá, člověk se po velké stolici očišťuje vodou. Proto zde musí být přívod vody s hadicí nebo alespoň zásobník vody,“ pokračuje Müller.

"Je také zřejmé, že toto WC by nemělo být postaveno ve směru východ-západ, ale ve směru sever-jih," podotýká Konrad Müller .

"Není na tom nic špatného a nemá to nic společného s nepřátelstvím. Naše sdružení se věnuje multikulturnímu  učení. A zde se místní obyvatelé mohou dozvědět něco o jiných kulturách, " vysvětluje Hans-Georg Lützenkirchen, generální ředitel společnosti Feuerwache.

Finanční rozpočet činí zhruba 100 euro. A toaleta není určena pouze muslimům. Město potvrdilo instalaci multikulturní toalety nejpozději na podzim 2018.

Zdroj: focus.de, pz.cz