Církevní pastor řekl sedmi zneužitelným ženám včetně třináctileté dívky, že je ‚zbaví zlých duchů,‘ než je znásilnil a sexuálně zneužil, vyslechl si soud v Bradford Crown. John Wilson, 70, byl obviněn z 31 přečinů proti sedmi ženám. K obvinění patří 23 sexuálních obtěžování, dvě znásilnění a jeden sexuální útok. Údajně jedné z obětí např. řekl: ‚Královny je třeba svrhnout, Bůh mě učinil králem, takže já to smím udělat,‘ než ji znásilnil.


The Mail Online hlásí:

Další řekl, že má v sobě zlé duchy, a že se bude potřebovat ‚dostat se do jejího lůna, aby je odsud vypustil,‘ řekl.

Wilson, 70, byl obviněn z 31 přečinů proti sedmi ženám. K obvinění patří 23 sexuálních obtěžování, dvě znásilnění a jeden sexuální útok.

Tento pastor rovněž údajně kul pikle, aby mohl spáchat čtyři další obtěžování, spolu se svou ženou a se svým kolegou. On všechna obvinění popírá.

Tyto údajné incidenty se odehrály mezi lety 1984 a 2010, kdy Wilson sloužil Svobodné presbyterní (pentokostálské) církvi v Keighley, v Západním Yorkshiru.

Je obviněn z vedení těchto útoků při ‚spasitelských‘ sezeních kněze s jednou osobou v kostele i v domovech obětí – kdy nejmladší bylo jen 13.

David McGonigal QC při zahájení obžaloby u Korunního soudu v Bradfordu řekl: „Tento případ obsahuje sexuální zneužívání sedmi žen ve jménu víry.“

„John Wilson ty ženy vedl k tomu, že je zbaví zlých duchů sexuálními doteky.“

„Obžaloba argumentuje, že to dělal pro své vlastní sexuální ukojení.“

„Naším argumentem je, že na ně páchal sexuální útok.“

„Pan Wilson si je převzal pod ochranná křídla a vinu za zneužití sváděl na ty zlé duchy uvnitř nich. Byly to bezbranné ženy.“

Policejní vyšetřování bylo zahájeno v červenci 2014, kdy manžel jedné z obětí zavolal policii.

Pan McGoegal dodal: „První oběť těchto nestoudných útoků se přistěhoval do oblasti u tohoto kostela po smrti svých rodičů.

„Svěřila se Wilsonovi a řekla, že se cítí připravena v někoho věřit.“

„Wilson ji pozval na individuální modlitby jedné s jedním.“