Parlamentní shromáždění rady Evropy (PACE), tj. nadnárodní organizace vytvořená na podporu svobody, demokratických hodnot a lidských práv po celé Evropě se zdiskreditovala. Podle expertů je tato organizace pod tlakem a fakticky je vedená proamerickou evropskou byrokracií. Jakýkoliv názor vyzývající přinejmenším k vyváženému dialogu s Ruskem zatím vedl k hysterické agresi od členů PACE kontrolovaných Euro-byrokracií.


Což vypadá, že Rusko vedlo k rozhodnutí zastavit pro PACE platby. Rusko zastavilo svou účast ve výkonných orgánech PACE.

Ruské ministerstvo zahraničí k této záležitosti vydalo prohlášení:

Ruská federace vyjadřuje obavy ze zhoršující se krize uvnitř Parlamentního shromáždění rady Evropy (PACE).

Jak je známo, členové PACE v letech 2014-2015 ve snaze „potrestat“ delegaci Federálního shromáždění Ruské federace za projev svobodné vůle obyvatel Krymského poloostrova, kteří hlasovali o přistoupení Krymské republiky do Ruské federace, omezili mandát ruské parlamentní delegace do té míry, že to činí účast na práci Parlamentního shromáždění nemožnou.

Od té doby se situace v PACE jen zhoršuje: vedou se hysterické kampaně za diskreditaci těch parlamentářů, kteří si přejí v rámci Rady Evropy co nejrychlejší normalizaci styku s Ruskem a připravují infrastrukturu pan-evropské spolupráce tak, jak je to podle Stanov.




Loading...