Trumpovo „zaprodání se“ přicházející jako přídavek po Obamově osmiletém „zaprodávání se“, a je velice poučné. Teď už jsme měli demokratického prezidenta, co prodal svůj lid, který jej zvolil, a máme tu republikánského prezidenta, který provedl to samé. To je velice zajímavý jev, jehož smysl většině lidí uniká. Ne však ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Putin na Valdajském diskusním klubu provedl souhrn stavu Západní demokracie, který já parafrázuji následovně:


Voliči na Západě nemohou zvolit politiku volbami, neboť vládnoucí elity kontrolují toho, kdo je zvolen, ať je to kdokoliv. Volby poskytují zdání demokracie, ale hlasování nezmění ty politiky upřednostňování války a elit. Vůle lidu je tam tudíž impotentní.

Lidé zažívají, jak to vypadá, když jejich hlasy nemají žádný vliv na vedení záležitostí jejich země. To u nich budí strach, frustraci a hněv v kombinaci s emocemi, které jsou pro vládnoucí elitu nebezpečné, která tedy v reakci na to organizuje státní moc proti lidu, zatímco spolu s tím, na něj pomocí propagandy naléhá, aby podporoval více válek.

Obama sliboval stáhnout se z Afghánistánu nebo Iráku ale nejspíš z obou. Slíbil zrušit ten policejní stát vytvořený režimem George W. Bushe.

Co ale ve skutečnosti udělal? Ty války rozšířil a nové zahájil, zničil Libyi a pokusil se zničit Sýrii, ale zastavila ho britská nespolupráce a ruské námitky. Obama svrhl demokratické vlády v Hondurasu a na Ukrajině. Ten policejní stát ještě rozšířil. Začal s démonizací Ruska a Putina. Znovu zradil Americký lid, když dovolil, aby mu soukromý pojišťovací průmysl napsal plány zdravotní péče známé jako Obamacare. Ty soukromé zájmy psaly plány, které odklání veřejné peníze od zdravotní péče ve prospěch jejich zisků.

Na to všechno se zapomnělo, když se vládnoucí elity a presstitutky, které slouží jen jim, přesměrovaly na démonizaci Trumpa. Najednou se tím největším nebezpečím pro Ameriku a Americký lid stal zvolený prezident Spojených států. Trump byl ruský agent. Kul s Putinem pikle, jak ukrást vítězství ve volbách Hillary Clinton, aby tak z Bílého domu udělal partnera Putinovi, co mu pomůže s údajnou rekonstrukcí Sovětského impéria.

Ty nesmysly byly žhavé a zběsilé a byly i účinné. Trump se poddal nátlaku a obětoval svého národně bezpečnostního poradce, který podporoval Trumpovy sliby normalizace vztahů s Ruskem. Trump ho vyměnil za rosofobního idiota, který se zjevně nemůže dočkat, až uvidí hřibovité mraky nad městy celého Západního světa.




Loading...