Bývalá ministryně zahraničí je spolupachatelkou expanze této teroristické skupiny. Ač je Hillary Clinton hlasitou upoutávačkou pozornosti k mizérii 200 děvčat unesených teroristy Boko Haram v Nigérii, tak sama byla ve skutečnosti spolupachatelkou při pomoci této militantní skupině mnoha způsoby včetně zdržování zařazení této islamistické odnože mezi teroristické organizace, vyzbrojováním jejích spojenců v Africe a ignorací jejího masakrování stovek křesťanů, když bývala ministryní zahraničí. Clintonová reagovala na zprávy o únosu těchto 200 školaček Boko Haram tento týden obviněním nigerijské vlády.


Clintonová se rovněž připojila k té nakažlivé kampani #BringBackOurGirls na Twitteru , kterou podobně podpořila i Michelle Obama.

Avšak když byla Clinton v roce 2012 varována, že tato skupina je odpovědná za masakrování stovek křesťanů jako součást brutálního pokusu o islamizaci Nigérie a o vymýcení křesťanství, tak neudělala nic a ministerstvo zahraničí odmítlo tuto skupinu přidat na seznam teroristických organizací i přes masivní tlak od Kongresu, CIA a FBI.