Letadlo společnosti Aeroflot, jež vykonávalo let z Moskvy do Bangkoku, se dostalo do zóny zvýšené turbulence, v důsledku čehož bylo zraněno 27 cestujících, sdělil RIA Novosti v pondělí vedoucí konzulárního oddělení ruské ambasády v Thajsku Vladimir Sosnov. Několik raněných je momentálně operováno, několik dalších připravují na operaci, řekl Sosnov.


Podle zprávy letecké společnosti bylo zraněno celkem 25 cestujících, 14 je v nemocnici, 11 již bylo propuštěno.

Na webu ruské ambasády byla předtím zveřejněna zpráva, že bylo zraněno 12 ruských občanů, jde hlavně o zlomeniny a pohmožděniny. Podle informace diplomatů se to stalo kvůli tomu, že cestující nebyli připoutáni.

Aeroflot informoval, že se let SU270 s 313 cestujícími dostal v pondělí do zóny krátkodobé zvýšené turbulence v okolí Bangkoku. K incidentu došlo 40 minut před přistáním. Letecká společnost sdělila, že hlavní zvláštnost daného jevu spočívá v tom, že nevzniká v oblacích, ale za čisté oblohy s dobrou viditelností, a meteorologický radiolokátor nedokáže zaregistrovat jeho přiblížení. V této situaci nemůže posádka včas varovat cestující, že se mají vrátit na svá místa.  

Letadlo přistálo na letišti v Bangkoku v 03:38 moskevského času, uvedl Sputnik.