Bývalý britský ministerský předseda Tony Blair dštil chválu na globalistického bývalého investičního bankéře Emmanuela Macrona s tvrzením, že bude-li tento týden zvolen prezidentem, tak to bude „vítězství“ pro celý svět. Emmanuel Macron, který je neustále srovnáván během celé volební kampaně s Tonym Blairem, kvůli své centristické, globalistické politice a značné opoře v establishmentu, dosáhl v prvním kole francouzských prezidentských voleb v dubnu prvenství.


Ve druhém kole tuto nadcházející neděli se tento bývalý bankéř chystá střetnout s populistickou vůdkyní Marine Le Pen, která nedávno odstoupila z vedení své strany Národní fronta, aby v nadcházejícím hlasování oslovila širší voličskou základu.

Tento bývalý britský ministerský předseda, který zatáhl zemi do války v Iráku, vychvalující pana Macrona, ale žehlící tvrzení, že on byl jeho hrdinou globální politiky, v interview s francouzskými novinami Le Monde řekl: „Důležité je to, že jeho vítězství by bylo skutečným vítězstvím globálnějšího přístupu k politice.“

Pan Blair spolu se svým optimistickým výhledem pro globalistického pana Macrona, rovněž pěl chválu a pozitivní myšlenky o budoucnosti globalistické Evropské unie, z níž se v současnosti Velká Británie vymaňuje, a ve francouzských volbách se ‚Frexit‘ poprvé vynáší jako reálná možnost.

Aby pan Blair nechal prožít pocit, že ani ty nejvýznamnější národy Evropy se už nikdy nebudou počítat mezi globální velmoci, tak řekl: „Euroskeptici podléhají té smutné iluzi, že Evropa se vzdává a kolabuje. Je to úplně obráceně! EU se sice dopustila určitých závažných chyb, ale logika za ní je silnější než kdy jindy: Je to geopolitická realita 21. století.  Pro středně velké mocnosti jako Německo, Francie a Británie je jediný způsob jak obhájit své zájmy, držet pospolu.“




Loading...