Prezident Duterte slíbil z Filipín „vykořenit všechny stopy finanční zločinnosti Rothschildů,“ když oznámil, že už nebude reagoval na nátlak nebo finanční vydírání americké vlády nebo Rothschildy kontrolovaných globálních bankovních institucí. Tento prezident, který tvrdí, že bosy drogových kartelů zabíjel vlastníma rukama, není nikým, koho by šlo jen tak šikanovat, a ten si teď do hledáčku cílů ke zničení vybral finanční korupci ve své zemi, kdy finanční kořistníky slibuje „vyhnat jako hyeny, když oni vlastně nic jiného nejsou.“


Než Rodrigo Duterte převzal úřad prezidenta, trpěly Filipíny důsledky uvalení zbídačujících úsporných opatření a kořistnické privatizace uvalených MMF a Světovou bankou k vykořisťování jejich lidu a zdrojů. Rovněž byly jednou z nejzkorumpovanějších a neproblémovějších zemí Asie.

Ač Filipínský lid v těch letech projevil značnou míru lidového odporu, čímž se mu podařilo zmírnit tu nejkřiklavějších já-na-bráchistickou korupci, tak stejně mnohé z okovů, které na ně navěsily Rothschildem kontrolované instituce, dále zůstaly.

Prezident Duterte vpadl do mocenské kampaně pod vlajkou značné změny, ale na rozdíl od Západních politiků, kteří vždy mažou svým příznivcům med kolem huby, jako že změna, než se na ně vykašlou, tak filipínský prezident valí plnění svých slibů plnými lopatami.

Duterte během volební kampaně na lidi naléhal, aby ho zabili, jestli se mu nepodaří vyřešit zločinnost a korupci v zemi během prvních šesti měsíců svého funkčního období.

Je něco přes jeden rok jeho funkčního období a on své sliby splnil. Je však teď daleko proslulejší tím, že loni na regionálním summitu v Laosu nazval prezidenta Obamu „zkurvysynem“. Ke značnému pobouření Rothschildy kontrolované mezinárodní komunity, střílí Duterte od boku a svou zemi čistí.