Japonsko prý potvrdilo výbuch a únik kapaliny v atomové elektrárně Fukušima (v pondělí 22. 10. 2012, 13:30 japonského času). Následně na to měla být zřízena v okruhu 10 kilometrů evakuační zóna, která je aktuálně považována za dostatečnou. Tyto zprávy měl uvést generální tajemník kabinetu Yukio Edano. Konspirační stránky od té doby bijí na poplach. Tento příspěvek cituje "výzkumného pracovníka" Michaela Ecksteina, který údajně žije 50 mil od Fukušimy v Japonsku:

Mělo dojít k explozi dne 18. 10. 2012 následkem zemětřesení o síle 3,9 magnitudy. Zemětřesení mělo porušilo stěny bezpečnostního systému a způsobit tak zhroucení palivových článků až do jejich plutoniových jader, které by znamenaly extrémní hodnoty radiace pro Severní Ameriku a celou Evropu.

Online kamera

Nedávno bylo potvrzeno, že se země pod reaktorem č. 4 potápí, odborníci již požádali o pomoc OSN ohledně stabilizace budovy č. 4.

Šíření nepravdivých zvěstí o této nebezpečné situaci je velmi nezodpovědné – právě proto, že je tato hrozba reálná, kterou představuje potenciální zhroucení bloku č. 4 ve Fukušimě a téměř zmizela z hlavního proudu zpravodajství.

Zdroj: deccanherald.com

]]>