Ukrajinské ministerstvo obrany se rozhodlo pochlubit čerstvou fotoreportáží o výcviku nováčků ukrajinské armády vojáky NATO. Ale zřejmě zbytečně. Instruktoři NATO, kteří učí na Ukrajině místní vojáky, byli obviněni z neprofesionality. Uživatelé sociálních sítí se vysmáli fotoreportáži o výcviku nováčků ukrajinské armády na střelnici v Lvovské oblasti, kterou zveřejnilo ukrajinské ministerstvo obrany.


Na foto je vidět, že zahraniční odborníci prostě nevědí, jak zacházet se zbraní, kterou používají ukrajinští vojáci. A následkem toho nedokáže žádný ukrajinský kulometčík po absolvování výcviku za účasti instruktorů NATO nabít kulomet, postěžoval si na svém účtu na Facebooku ukrajinský volontér Roman Donik.

„Polští odborníci, kteří nemají zkušenosti z práce s kulometem Degtjareva-Špagina, učí vkládat nábojový pás přes nesprávný otvor. Pás je nabitý municí s absolutně různou balistikou, hmotností a sílou. Hrozím se pomyšlení, co všechno tam ještě učí," píše volontér a dospívá k závěru, že právě kvůli podobnému „výcviku" je ukrajinská vojenská technika tak rychle vyřazena.