Ukázka ze stejnojmenné knihy…

Jaký byl z vašeho pohledu a z pohledu vašich pacientů poslední rok?

Pro všechny byl a je velmi náročný a zdá se být čím dál náročnější. Psychosomatická medicína, které se věnuji, je založená na tom, že lidem vysvětluji, jakou informaci jim tělo nemocí sděluje. Říkám jim, kde dělají chybu. Náprava je založená na pochopení nemoci, na aktivním přístupu. Chodí ke mně lidé s bolestmi zad, dechovými potížemi, oslabenou imunitou, depresemi. Radím jim, že na záda je výborné plavání. Jenže bazény jsou zavřené. Mohli by jet na hory, na běžky. Jenže lanovky a ski areály jsou zavřené. Výborná je jóga. Jógová studia jsou zavřená. Zdraví prospívá chodit do přírody, zhluboka se nadechnout. Lidé nesmí opustit okres, respirátor nemohou sundat ani venku. Na psychiku je důležitý kontakt s rodiči, s prarodiči, s přáteli. Jenže je zákaz shromažďování, návštěv v léčebnách a domovech důchodců. Všechno, co lékaři dřív doporučovali, aby byli lidé zdraví, teď vláda zakázala. Pohyb venku, sporty, kultura, setkávání…všechno se trestá. Rozkaz zní jasně: „Nechte se testovat, nikam nechoďte, čekejte vakcínu.“ Pod záminkou ochrany našeho zdraví vláda naše zdraví systematicky ničí.
….

Na druhou stranu, v těch opatřeních není Česká republika vůbec žádná výjimka. Když se na Novém Zélandu objevil jeden případ covidu, tak na sedm dní zavřeli celé milionové město…

Ano, je to globální problém. Způsob existence naší civilizace není dlouhodobě udržitelný. Vyčerpávání energetických rezerv, tlak na stále větší výrobu a spotřebu, ničení životního prostředí, globální oteplování, nedostatek pitné vody, astronomické státní dluhy, přelidnění, migrace… Je nás tady strašně moc. Planeta už na to nestačí. Politici to neumějí řešit. Byly tu dvě možnosti, jak bychom mohli dál fungovat. Buďto lidé vědomě změní svoje chování, sníží spotřebu, začnou se k sobě chovat slušně, chránit životní prostředí. To se od většiny populace nedá očekávat. Ten vlak jede příliš rychle. Proč by se dneska někdo uskrovňoval? Chceme cestovat, kupovat nová a rychlejší auta, žít na plné pecky… Jenže ono už to nejde. Každému pacientovi vysvětluji: „Vaše nemoc je informace, že tímto způsobem už dál žít nemůžete.” Pro civilizaci platí to samé: „Lidé, takhle už dál žít nemůžete.” To nechce nikdo slyšet. Nikdo nechce převzít zodpovědnost. No a najednou se objevil virus. Pro psychopaty v politice dar z nebes. Posloužil jim k odvedení pozornosti od vlastní neschopnosti, od řešení zásadních nemocí naší civilizace. Když politik neumí problém řešit, tak vyhlásí válku. Tak vyhlásili svatou válku koronaviru. Počty vedlejších obětí, zničené hospodářství, školství, kultura, podnikání… je nezajímají. Za všechno může koronavirus. Ta nařízení jsou ale chaotická jen zdánlivě. Jde o to lidi vystrašit a zmást. Že nebudou vědět, co je pravda, co je lež, co se smí, co se nesmí, kde jim hlava stojí. Pak je zmanipulovat. Část lidí umořit, část izolovat, část zotročit, těm poslušných (testovaným a očkovaným) něco málo dovolit. Manipulace s PCR testy, tlak na okamžité plošné podávání nevyzkoušené vakcíny, zamlčování reality, policejní brutalita, potlačování jiných názorů… to je trend globální. Jde o globální přerozdělení moci, redukci populace, vymazání dluhů, zavedení nové měny, nadvládu farmafirem, výrobců testů, ochranných pomůcek, IT, velkých bank… Psychopati v čele vlád a korporací nám vzkazují: “Tahle Země není pro všechny!” To není konspirační teorie, to je konspirační praxe.

null

Jan Hnízdil