Demokratický kandidát na amerického prezidenta Joe Biden vítězí v Connecticutu a Illinois. Předpovídá to prognóza televizního kanálu Fox News na základě dílčích výsledků. (Foto: NDLA)

V Connecticutu a Illinois jde o 27 hlasů volitelů.

Joe Biden již získal 16 hlasů volitelů ve Virginii a Vermontu. V obou těchto státech se očekávalo vítězství Bidena.

Demokratický kandidát také průběžně vede v tradičně republikánském státu Texas s 38 voliteli. V Texasu má Biden prozatím 53,8 % hlasů, Trump pouze 44,9 %. Bylo zatím sečteno 16 % hlasů.

Vítězství Bidena v Texasu může prakticky zlikvidovat šance na Trumpovo znovuzvolení. Jedním z důležitých států je také Pensylvánie.

Navíc Biden veden v Kansasu, New Jersey, Michiganu, Massachusetts, Rhode Island.

Americký prezident Donald Trump očekávaně vítězí v Arkansasu, kde získal šest volitelů. Tento výsledek předpovídá televizní stanice Fox News na základě předběžných výsledků.

Úřadující prezident USA také vítězí v Tennessee, Alabamě, Mississippi a Oklahomě. Těchto pět států dává Trumpovi 43 hlasů volitelů.

Trump podle Fox News získává i pět hlasů volitelů v Západní Virginii, která je tradičně republikánská. Vítězství Trumpa se předpokládalo také v Kentucky, kde americký prezident získá osm hlasů volitelů.