Jednotky ruské 201. vojenské základny dislokované v Tádžikistánu, byly v úterý zalarmovány v rámci společného cvičení Dušanbe-Antiteror 2017, oznámil novinářům pomocník velitele vojsk Centrálního vojenského okruhu plukovník Jaroslav Roščupkin. …


„Ruská vojenská základna v Tádžikistánu byla zalarmována v rámci společného protiteroristického cvičení. Akce vojáků kontroluje komplexní pracovní skupina štábu Centrálního vojenského okruhu, která ověřuje jednání službu konající směny, práci velitelů a vojenského personálu při uvedení do vyšších stupňů bojové pohotovosti, a organizování součinnosti se silovými strukturami Tádžikistánu", řekl plukovník.

Dodal, že budou ohodnoceny znalosti vojáků a důstojníků při vybrání zbraní a vojenské techniky z krátkodobého skladování a pochodech do oblastí konání protiteroristického cvičení.

Cvičení Dušanbe-Antiteror 2017, které probíhá za koordinace Protiteroristického centra SNS, se za ruskou stranu účastní asi 2 tisíce vojenských příslušníků a přes 300 jednotek techniky.

Zdroj:  snews.com

Loading…