Sama sebe označující za „vůdčí“ muslimskou skupinu vybírá tato organizace peníze na podporu „džihádu“ během svatého islámského měsíce ramadánu za použití obrázků prezidenta Donalda Trumpa, vůdce Brexitu Nigela Farage, britské ministerské předsedkyně Theresy May a britského ministra zahraničí Borise Johnsona. Muslimská rada veřejných záležitostí Spojeného království (MPACUK) vydala tento tweet v pondělí 1:30 odpoledne EST spolu s údajnou citací hadíthy od islámského proroka Mohammeda.


Ta zní: „Nejlepším Džihádem jsou slova spravedlnosti před utlačitelským vládcem.“

Tento tweet doprovázený „Pomoz nám tento ramadán bojovat v dobrém boji!“ stejně jako „Peníze = Lidská síla = AKCE,“ přichází je pár dnů poté, co násilný islamistický terorista ve Velké Británii u Manchesterské arény zabil 22 lidí a další tucty zranil.

O této citaci – stejně jako o většině Koránu a hadith – probíhají mezi učenci spory, co přesně znamenají, avšak někteří souhlasí s tím, že to znamená „promlouvej pravdu k mocným.“  Také panuje přesvědčení, že tvůrce hadith měl vyfabrikované informace. Je rovněž nejasné, jak by mohl pan Farage, vyobrazený výše, být považován za „tyrana“, když nezastává žádný výkonný úřad, a ve skutečnosti ani, jak by do toho zapadla britská ministerská předsedkyně Theresa May vzhledem k jejím opakovaným deklaracím ve prospěch islámu.

Některým by to mohlo připomenout intenzitu prosazování tohoto slova nebo systému víry, používanou jen pár dnů před povražděním nevinných lidí na Západě.

Islamistické skupiny po celé Velké Británii rovněž také uvedly, co je to „útlak“ nebo „utlačitelská vláda“, že to prostě znamená jakýkoliv právní systém kromě zákona šaría zavedeného pod islamistickým kalifátem.

Islamistická skupina Hizb-ut Tahrit UK na své webové stránce ohledně této citace uvádí: „Zkoušeli jsme tu tzv. ‚demokracii‘ v Pákistánu, Bangladéši a Iráku a viděli jsme, jaké to přináší ovoce. Zatímco v minulosti bohatství vyloupil jeden tyran se svou rodinou, tak teď tu máme celou kabalu tzv. ‚demokratů‘, kteří nás olupují o naše bohatství a tlačí naše země do sektářského chaosu.“

Dodávají: „‘Demokracie‘ není ničím jiným než přeludem, který Západ vytrubuje, aby dal lidem pocit, že se něco mění. Demokracii dovolí jen potud, pokud volby přivedou k moci ty, které chtějí. Zardari, Hasina, Karzai, Maliki a Erdogan jsou produkty téhle demokracie. V systému, který je z podstaty zkorumpovatelný, neudělají volby nic víc, než že dodají legitimitu těm, kdo slouží zájmům Západu.“



Loading...