Nové ruské terénní vozidlo TTM-4902 Ruslan, vyrobené v Nižním Novgorodě, má celou řadu předností, může být používáno i pozemními vojsky Ruska k přesunu pěšáků, i k dobývání složitých arktických prostorů. A díky svým technickým parametrům je to skutečně univerzální dopravní prostředek, píše americké vydání Popular Mechanics. „Ruslan je civilní pásové terénní vozidlo TTM-4902, zakoupené pro pozemní vojska Ruska. TTM-4902 je vybaveno turbodieselovým motorem KamAZ o výkonu 300 koňských sil a může současně převážet 22 lidí nebo 2,5 tuny nákladu", píše vydání.


Popular Mechanics zdůrazňuje, že původně bylo terénní vozidlo vyrobeno pro práci za arktických podmínek, proto je vybaveno širokými pásy, zajišťujícími optimální tlak při pohybu po sněhu. Dopravní prostředek, jak píše vydání, může dosáhnout rychlosti 46 km/hod.

„Terénní vozidlo se skládá ze dvou částí. První část je vybavena motorem, vejde se do ní 6 lidí, a také je možné umístit dvě skládací postele. Ve druhé části je prostor pro 16 lidí a vejde se tam až 6 postelí", pokračuje v popisu vozidla Popular Mechanics.

Zvláštní pozornost zaslouží z hlediska autora materiálu obrněný povrch TTM-4902, což mu umožní pokračovat v práci dokonce i během ostřelování.