Řádově 9 z 10 zabitých na území Afghánistánu během leteckých úderů vojenského letectva USA nebylo přímým cílem amerických vojáků, sděluje informační portál The Intercept. „Bílý dům a Pentagon prohlašovaly, že program likvidace cílů je přesný, a minimalizovaly počet obětí mezi civilním obyvatelstvem. Přitom v dokumentech se uvádí, že speciální operace Haymaker, prováděná vojenským letectvem USA od ledna 2012 do února 2013 na severu Afghánistánu, připravila o život více než 200 lidí, mezi nimiž bylo pouze 35 těch, kteří byli cílem útoku", píše se na webových stránkách.


Podle dokumentů, které se dostaly k dispozici portálu, během jedné pětiměsíční operace vojenského letectva USA v Afghánistánu kolem 90% obětí nebylo přímým cílem útoku.

„[Když] během leteckého úderu z bezpilotního stroje zahyne víc než jeden člověk, není záruka, že si to ti lidé zasloužili… Je to neuvěřitelné riziko", sdělil zdroj portálu.

Dokumenty, uveřejněné na portálu, ukazují také evoluci používání vojenských bezpilotních strojů v letech 2011-2013.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]