Evoluce je jedná velká rubiková kostka a vědci postupně za tu řadu let dospěli k mnohému seřazení jejich jednotlivých barevných ploch, ale ne zdaleka všech. Zdá se, že teď budou muset některé závěry přehodnotit. Je samozřejmé, že evoluční strom není definitivně zaplněn, možná ani správě doplněn seřazenými lidskými druhy.


 

Nový lidský druh?

Objev byl učiněn v sibiřské jeskyni. A dosud není objasněn.

Analýza DNA genomu však přispěla k cenným informacím, přičemž objevený lidský jedinec je nejspíše druhem příbuzným neandrtálcům.

Výsledky také naznačují, že došlo ke křížení mezi příslušníky různých starověkých skupin lidí, a to stejným způsobem jako v Asii a Evropě asi před 30 000 lety.

Tento objev si nenechal ujít také evoluční genetik Mark Thomas z University College London, který upozornil, že toto je jen malá část, která jistě bude k nalezení a která tak doplní mezery evolučního stromu.

 

Kdo byli tito lidé?

Otázkou je, kdo byli tito lidé? Denisové. A z jakého důvodu docházel ke křížení mezi dalšími skupinami lidí? Jak se k sobě dostali?  To je jen málo z toho, co všechno je kolem tohoto objevu záhadou .

Zdroj: ce.com nature.com