Demokratický senátor z Rhode Island Sheldon Whitehouse píšící do Washington Post nabídl kuriózní návrh, jak se potýkat se skeptiky globálního oteplování: [quote align="center" color="#999999"] V roce 2006 soudce Gladys Kessler z US okresního soudu pro District of Columbia rozhodl, že podvodná kampaň tabákových společností představovala nekalé formy podnikání. Podle tohoto soudu:


„Odpůrci koordinovali významné aspekty svých vztahů s veřejností, vědeckých, právních a marketingových aktivit tak, aby postupovali vpřed se svými společnými cíli…, tj. aby maximalizovali zisk tohoto průmyslu udržením a rozšířením trhu cigaret pomocí spiknutí za účelem oklamání veřejnosti.“

Paralely mezi tím, čeho se dopouštěl tabákový průmysl, a tím, co teď dělá průmysl fosilních paliv, jsou ohromující. … Koordinované taktiky sítě klimatických popíračů podle Brulleho zprávy „zahrnují široký rozsah aktivit včetně politického lobbování, příspěvků politickým kandidátům a ohromný počet aktivit v komunikacích a médiích, které mají za cíl podvracet klimatickou vědu.“ Když to porovnáme, tak zase zjistíme, že je to jako v případě tabáku.

Bylo dokázáno, že tabákový průmysl vedl výzkumy, které ukazovaly naprostý opak toho, co tento průmysl prohlašoval veřejně – zejména to, že používání tabáku má závažné zdravotní účinky. Občanská odhalení by měla rozkrýt, zda a v jakém rozsahu překročil průmysl fosilních paliv i tuto hranici. My už víme, že financoval výzkum ve svůj prospěch, který přímo odporuje velké většině peer-reviewed klimatické vědy. Jeden z vědců, který neustále publikoval spisy shazující roli uhlíkových emisí při klimatické změně Willie Soon údajně obdržel více než polovinu svého financování od olejářských a elektrárenských zájmových skupin: tj. více než 1,2 milionu $.

Aby bylo jasno: Já nevím, zda se průmysl fosilních paliv a jejich spojenci zapojili do podloudných aktivit stejného druhu jako tabákový průmysl. Nemáme dost informací, abychom mohli dospět k takovému závěru. Třeba je to všechno jen kouř, ale žádný oheň. Je to ale strašná spousta kouře. [/quote]

To je pravda – úřadující US senátor navrhuje použít zákonů RICO na skeptiky globálního oteplování. Soudy občas definovali použití RICO způsoby, které nebyly zrovna prospěšné. V roce 1994 vydal Nejvyšší soud výnos, že zákonný status RICO by se mohl uplatnit na aktivisty za-život (proti potratům) na základě toho, že by tím mohl být postižen mezistátní obchod, i když cílové organizace na tom neměly žádný ekonomický motiv.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com