Dlouhodobé plány USA volají po změně režimu v Rusku. Zaměřující proti jeho suverénní nezávislé vládě. Jejich hlavnímu eurasijskému rivalovi. Washtington tam chce instalovat vládu pro-Západních loutek. Ať už barevnou revolucí nebo válkou. Americké hegemonické ambice tak ohrožují světový mír. Dnes je situace nebezpečnější než kdykoliv od událostí předcházejících WWII. Ruský ekonom a politický analytik Michail Deljagin očekává ohromnou proti-ruskou provokaci.


Své názory předkládá v rádiu Pravda. Říká: „Tyhle věci a informace jsou unikátního charakteru … jsou pro nás nesmírnou hrozbou.“

Ukrajina je jen záminka. Jen předmostí pro NATO pod vedením USA. Nefunkční, zločinný Washingtonem instalovaný neonacistický režim.

Ekonomicky zbankrotovaný. Postrádající jakoukoliv legitimitu. Závislý na vnější pomoci, aby vůbec přežil. Nejnovější kolonie Ameriky.

Ta mu kontroluje politiku. Ta to tam má na povel. Co Washington řekne, k tomu dojde. Kyjevský loutkový režim zasalutuje a vykoná. Jinak by byl vyměněn. Barevná revoluce 3.0 by instalovala další.

„Proč k Ukrajinské krizi vůbec došlo,“ ptá se Deljagin? „Jaký je základní důvod? Proč do toho Američané tak hluboko zabředli?“

Protože Washington, Čína a EU jsou „třemi hlavními globálními hráči,“ říká Deljagin. Zničí-li se „spolupráce EU s Ruskem, tak se Evropa odstraní jako nezávislý účastník globální soutěže, a právě tohle vidíme, že se odehrává.“

Tím jako dva zbývající dominantní světoví hráči zůstanou jen Amerika a Čína. „Skutečná studená válka“ už existuje.I horká válka na Ukrajině. Důležitý je obchod mezi EU a Ruskem. Sentimenty Evropy jsou ve prospěch „obnovení vztahů“, věří Deljagin.

Washington ale chce Rusko od Evropy „urvat.“ Zatím se mu to nedařilo. Provokace pod falešnou vlajkou s MH17 selhala.Rusko s tím nemělo nic společného. Ani bojovníci za svobodu z Donbasu. Může za to kanón z ukrajinského bojového Suchoje-25.

Ověřitelná satelitní a radarová data ukázala, jak je jejich letoun na MH17 před jeho zničením pověšený. Díry proražené do trupu odpovídají kulím z kanónu.

„Tak přichází další díl,“ říká Deljagin. „Přijde další provokace… Máme o tom určité informace. I Západ je nepřímo potvrdil.“

Říká, že Ukrajinská armáda „vyrazí do falešné ofenzivy. Bude předstírat útok. Vojáci provedou rozsáhlou dělostřeleckou přípravu.“

Potom „v útočné zóně Ukrajinské armády vybuchne taktická jaderná hlavice.“

Obviní se z toho Rusko. Nespravedlivě. Nejspíš to ničemu neprospěje. Američané samotní použijí jaderné zbraně. Udělat to znova „není tak těžké,“ říká Deljagin.

Estonský přístav Paldiski má sklad plný radioaktivního odpadu. USA vedené NATO „údajně přivezlo spoustu radioaktivního nákladu.“ Žádný „odpad nebyl odstraněn.“

To spiknutí, jak říká Deljagin, poběží tak, že když nejsme schopni Rusko obvinit z MH17, tak „všem vysvětlíme, že ti proklatí ruští barbaři použili jaderné zbraně proti bezbranné Ukrajinské armádě.“

Obviněn za to bude Putin. V Rusku „nemůže taktickou jadernou zbraň nasadit nikdo bez přímého rozkazu Nejvyššího velitele.“

Věc, o níž jde, je zničit vztahy mezi EU a Ruskem. Rozvrátit obchod. Zničit normální politické vztahy. Možná i zablokovat ruská média v Západních zemích a v Japonsku.

Vzhledem k bezbřehému cynismu našich amerických, jak mnozí říkají „kolegů“, není nic až příliš ohavného, aby toho bylo nepřípustné použít v jejich pletichách.

Ani odpálení jaderného zařízení. Ani zločin pod falešnou vlajkou k obvinění Ruska. 11.9 na steroidech. Příliš hrůzné, aby to šlo ignorovat.

Bez jakéhokoliv důkazu, fotografického nebo forenzního přezkoumání. Jako bychom to neznali z MH17. „Dokazovat to přeci není na nás.“

Prozatím pokusy obvinit Rusko z Ukrajinské krize selhávaly. Důkazy nebo spíš jejich absence Západní tvrzení vyvracela.

Ale jaderný výbuch, to je už jiné kafe, říká Deljagin. Nezůstávají po něm žádné otisky prstů. Třeba by k tomu mohlo dojít i před Vánoci. Sváteční den přidá na šokové hodnotě.

Deljagin je ten, kdo předpověděl i Ukrajinský puč. Očekával, že přijde v únoru. Že to to budou rozbíhat při zimní Olympiádě v Soči od jejího prvního dne. Došlo k tomu ale až o dva týdny později, až 22. února.

Jestli má s jaderným útokem pod falešnou vlajkou pravdu, nebo radši ne, to se teprve uvidí. Od lunetiků ve Washingtonu lze čekat, že možné je všechno.

Po takovéto nemyslitelnosti by mohly následovat masové oběti jaderné zkázy. Možná i úspěšná izolace Ruska. A pak přímá konfrontace Východ-Západ.

K onflikt i s rozpoutáním jaderné války. Takový, jakému ta desetiletí MAD (vzájemné zaručeného zničení) zabránila. Ale možná ty zábrany už fungovat nebudou.

Teprve se to uvidí. Ale kdyby se ukázal Deljaginův scénář možnosti útoku už před Vánocemi jako správný, tak by to ani netrvalo dlouho, než se to uvidí.

V neděli se ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov sešl v Římě s Johnem Kerrym. Je to jejich 17. letošní schůzka.

Nevyřešila vůbec nic. Washington je zcela obviňuje z Ukrajinského konfliktu a z většiny dalších světových konfliktních stavů.

Ruské ministerstvo zahraničí v prohlášení uvedlo:

„Lavrov při diskusi o bilaterálních vztazích zdůraznil, že jejich rozvoj je možný jen na základě rovnosti a společných zájmů, přičemž jakýkoliv pokus o nátlak na Rusko nemá žádný výhled na úspěch.“

Lavrov s Kerrym diskutovali o Ukrajině. Ruský diplomat zdůrazňoval důležitost dodržení dohod z Ženevy a z Minsku.

Těch, které Kyjev pošlapal. Nestoudně je porušil. A to na základě příkazů z Washingtonu. A neprojevuje jakékoliv věrohodné známky jejich dodržování ani teď. Konfliktní podmínky tedy přetrvávají. Lavrov ale doufá, že se to změní, když říká:

„V kontextu situace na jihovýchodě Ukrajiny je ústřední záležitostí odpovídající realizace Minských dohod stejně jako zřízení kontaktní skupiny k tomuto účelu, co nejdříve to bude možné.“

Nelegitimně presidentující oligarcha Petro Porošenko je na Ukrajině mužem Washingtonu. Je to poddajná loutka poslouchající rozkazy a jednající na povel.

Vzhledem k tomu, že má v úmyslu více války, je jeho falešný „režim ticha“ nejspíš klamným obrácením k odvedení pozornosti nesprávným směrem.

Lze říci, že mu to jen pomáhá s přeskupením. S vybudováním větší vojenské síly. S přezbrojením. S obnovením bojové připravenosti. S přípravou na větší konflikt podle rozkazů z Washingtonu.

Současné podmínky představují klid před bouří. Jestli to bude opravdu až klamný jaderný útok pod falešnou vlajkou, či jiná provokace USA a Kyjeva, nebo jiná záminka, to se teprve uvidí.

Je však třeba zopakovat, Washington chce, aby suverénní ruskou nezávislost nahradila pro-Západní loutková vláda.

Jejich směrný plán volá po dobytí světa. Třebas i za použití jaderné konfrontace k dosažení těchto cílů, což je podle všech standardů šílené.

 

Závěrečná poznámka

Russia Today mělo nedávno interview s posledním sovětským vůdcem Michailem Gorbačovem, kterému je teď 83.

Ten říká, že Amerika potřebuje reformu Pěrestrojku s politickou, ekonomickou a vojenskou rekonstrukcí.

„Můžou si to nazvat, jak chtějí,“ řekl Gorbačov. „Není to pro ně snadné. S takovou společností, jakou mají.“

Vytváří neexistující nepřátele. Rozdmýchávají napětí. Vytváří nestabilitu. Šikanují ostatní národy. Svádí vinu na jiné.

„Kdekoliv je napětí vysoké, kdekoliv dojde v určité zemi k nestabilitě nebo i v celém regionu, tak je to pro Washington vítaná příležitost k intervenci,“ řekl Gorbačov.

„Takovouto politiku důvěrně znám ze své vlastní zkušenosti,“ vysvětloval. Takže je to na Evropě, aby ta zabránila nové Studené válce, myslí si.

 

Takové, jaká by potenciálně mohla být ještě nebezpečnější. De-eskalace je tedy životně důležitá, neboť spirála rizika se vytáčí mimo kontrolu a zažehuje ještě vážnější konfrontace.

Riziko je příliš vysoké, abychom to dovolili. Washington za to nese plnou odpovědnost. To rozpoutávání protiruských nálad je nepřijatelné.

Gorbačov věří, že nadešel čas, aby se věci změnily. Spolu s tím také ví, s čím se Rusko potýká.Washington potřebuje nepřátele, řekl Gorbačov. Tak vyvíjí „nátlak. Oni bez nich nemohou žít. Jsou totiž pořád otroky své staré politiky.“

Ukrajina je americká záminka pro cokoliv, co přijde. Pro jejich politiku, v níž je všechno dovoleno.

P rotože rozpoutání konfrontace Východ-Západ, jakou by žádná odpovědná vláda nedovolila, je pro Washington priorita.

Aby dále protlačili své hegemonické cíle. Zase se to opakuje. Šílenství podle jakýchkoliv standardů.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  globalresearch.ca, reformy.cz