Ve čtvrtek pozdě v noci Sněmovna reprezentantů jednomyslně schválila dalekosáhlý zákon o sankcích na Rusko – tj. ohavnou hydru fungující jako inkubátor ničivých konfliktů. Tato už druhá provokativní proti-ruská legislativa za týden jen dále polarizovala naše vztahy s Ruskem a pomohla stvrdit rusko-čínskou alianci proti Západní hegemonii a podvrátit dlouhodobou americkou finanční a fyzickou bezpečnost vydáním národní pokladny válečným šmelinářům.  A takhle se „jednomyslnosti“ ve sněmovně dosahuje:


Podle parlamentních procedurálních pravidel lze legislativní normy dosahovat i „jednomyslným souhlasem“, který lze v průběhu schvalování suspendovat a jakýkoliv takový zákon přitom odvolat. Pokud má kterýkoliv poslanec Kongresu námitky, tak se takováto procedura zablokuje a zákon neprojde.

Ve čtvrtek v 10:23:54 večer vznesl jeden poslanec požadavek na „jednomyslný souhlas“ ke čtyřem komisím, aby byl přednesen zákon o sankcích na Rusko. V tomto okamžiku mohl tuto proceduru a tuto legislativu zablokovat byť i jediný poslanec, který by řekl „námitka.“ Nikdo námitku nevznesl, protože nikdo se ani na zákon podstrčený v poslední minutě nepodíval.

Většina Sněmovny a médií už vyklidila haly poté, co byl schválen vládní výdajový balíček na 1,1 bilionu $.

Záznamy Kongresu ukazují, že ze 425 poslanců byli v hale jen tři, aby oni uvážili zákon o sankcích. Dva ze tří předstírali námitky, aby vytvořili legislativní ekvivalent ‚průtahů‘. Dostalo se jim několika povzbudivých slov, a tak své „námitky“ stáhli a jelo se nanovo.

Podle údajů zapisovatele, když byla zákonná předloha předložena k jednohlasnému souhlasu, tak bylo 10:23:55 večer, tak když nedošlo k námitkám v žádném zapisovači, tak časové razítko potvrdilo jednohlasný souhlas.

Poté bylo zasedání Sněmovny přerušeno.

Za těch 16 let v Kongresu jsem objevil, že mnozí poslanci jen zřídkakdy tu legislativu, o které hlasují, čtou. 24. října 2001 strávily sněmovní komise dlouhé hodiny debatou o zákonu Patriot Act. V poslední minutě byla stará předloha zákona nahrazena verzí s drakonickými opatřeními. Já jsem proti této verzi Patriot Act hlasoval, protože jsem ji četl. Legislativní proces vyžaduje totiž pozornost.

Legislativu přednášenou Kongresu k „jednomyslnému souhlasu“ ale většina poslanců nečte prostě i proto, že kopie takovýchto zákonných předloh obecně nejsou k dispozici. Během uzávěrek sezení Kongresu jsem často tábořil ve Sněmovní hale poblíž stolu zapisovatele připraven říci „námitka“, kdyby se náhle z čista jasna objevilo něco, co by mohlo mít následky. 11. prosince 2014 byl jeden z mála okamžiků, kdy jsem litoval, že už v Kongresu nejsem, abych mohl na tento proces dohlédnout.

Do Zákona o sankcích na Rusko, který byl „jednomyslně“ schválen, aniž by o něm byla naplánována jakákoliv debata, 11. prosince 2014 v 10:23:55 večer patří:

[quote align="center" color="#999999"]

1. Sankce na ruský energetický průmysl, včetně Rosoboronexport a Gazprom.

2. Sankce na ruský obranný průmysl s ohledem na prodej zbraní do Sýrie.

3. Rozsáhlé sankce na ruské bankovnictví a investice.

4. Opatření k privatizaci ukrajinských infrastruktur, elektrárenství, ropy, plynu a obnovitelných energií za pomoci Světové banky a USAID.

5. Padesát milionů dolarů na pomoc s korporátním zabráním ukrajinského ropného a plynového sektoru.

6. Tři sta padesát milionů dolarů na vojenskou pomoc Ukrajině včetně protitankových, proti-pancéřových, optických a naváděcích a řídících zařízení, stejně jako na drony.

7. Třicet milionů na rozsáhlou propagandistickou kampaň v rádiu, televizi a na Internetu ve všech zemích bývalého Sovětského svazu.

8. Dvacet milionů dolarů na „demokratické organizování“ Ukrajiny.

9. Šedesát milionů dolarů utracených přes skupiny jako National Endowment for Democracy, „aby zlepšily demokratické vládnutí, transparentnost, odpovědnost a vládu zákona,“ a to v Rusku. Jak až úžasná je to nadsázka schválit takováto opatření ve stejný týden, kdy byla zveřejněna Senátní zpráva o mučení CIA.

10. Neověřené prohlášení, že Rusko porušilo Dohodu o jaderných silách středního doletu, což je „jaderné ohrožení Spojených států,“ a mělo by za to být hnáno k „odpovědnosti.“

11. Cestu ke stažení US účasti na Dohodě INF, která vstoupila v účinnost v roce 1988. To bude mít nesmírné důsledky. Celá série dohod o omezení zbrojení je tím ohrožena, že se rozsype. Takže možná není daleko do okamžiku, kdy NATO dotlačí svůj nejnovější klientský stát Ukrajinu, aby vypověděl Dohodu o nešíření jaderných zbraní, kterou Ukrajina podepsala, když se vzdala jaderných zbraní, a pak začne jen 300 mil od Moskvy obnovovat jaderné kapacity.

12. Požadavek, aby Rusko ověřitelně rozmontovalo „všechny ze země odpalované křižující střely nebo balistické střely s dostřelem 500 až 5 500 km.“[/quote]

Přečtěte si ten zákon, který Kongres zjevně nečetl. Jak už bylo toho samého dne před tím ohlášeno na GlobalSecurity.org, tak v Kyjevě ukrajinský parlament schválil bezpečnostní plán, který:

[quote align="center" color="#999999"]

1. Vyhlásí, že Ukrajina by se měla stát „vojenským státem.“

2. Převede více ze svého schváleného rozpočtu 2014 na vojenské účely.

3. Uvede všechny vojenské operační jednotky do bojové pohotovosti.

4. Mobilizuje vojenské jednotky a národní gardy.

5. Zvýší vojenské výdaje Ukrajiny z 1 procenta HDP na 5 procent a navýší po několik příštích let vojenské výdaje na 3 miliardy $.6. Vstoupí do NATO a přejde na NATO vojenské standardy.[/quote]

Západ pod pláštíkem demokratizace Ukrajinu US podporovaným pučem zbavil suverenity a udělala si z ní pomůcku k proniknutí NATO na ruskou hranici a k novému rozdmychání Studené války se vším všudy včetně jaderného odstrašování.

Lidé na Ukrajině budou méně svobodní, když se jejich země stane „vojenským státem,“ bude vhozena do frcu mezinárodním bankám, bude se muset potýkat se strukturální přestavbou, privatizací svých veřejných aktiv, úpadkem sociálních služeb, vyššími cenami a s ještě větším poklesem své životní úrovně.

Co se týče jejího vycházení s Evropskou unií, tak Ukrajina nedostane ani povolení, aby si její občané mohli nacházet v Evropě práci. Ukrajina Západ nezajímá, ani její lidé, kromě toho, že se jí dá v geopolitické hře národů využít k uchvácení strategických výhod proti Rusku.

Jakmile se Ukrajina s pomocí Západu stane plnocenným „vojenským státem“ a vstoupí do NATO střeleckého klubu, tak bude její roční obranný rozpočet asi 3 miliard $ v porovnání se současným obranným rozpočtem Ruska, který je přes 70 miliard $.

Každé Západní ponouknutí vyvolá ruskou reakci, která tím poskytne další důkaz, že Západ se musí připravit na ten konflikt, který vytvořil, na válku jako na sebenaplňující se proroctví.

Skutečnost, že byl nedávný Zákon o sankcích na Rusko „jednomyslně“ schválen bez jakékoliv debaty ve Sněmovně, je předzvěstí toho, že náš národ v náměsíčném spánku odchází na hřbitov historie směrem k propasti stavu, v němž faktory, co věci kontrolují, spočívají už jen na náhodě, jaký Thomas Hardy označil za stav „nehorázné příčinnosti.“ Takovouto zkázu přináší jednomyslnost.

Dennis Kucinich

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  truthdig.com, reformy.cz