Americký ministr zahraničí John Kerry během čtvrtečního kongresového slyšení zaútočil na skeptiky globálního oteplování: Kerry, který vystoupil na zasedání Komise pro zahraniční záležitosti Sněmovny, vysvětloval, že pokud se skeptici mýlí, a nebude se nic dělat, tak „život na Zemi doslova skončí.“ Kerry preferuje novou klimatickou dohodu OSN. Kerry apeloval na americké vyslance, aby učinili z klimatické změny „vrcholnou prioritu.“ New York Times referoval, že Kerry „doufá, že využije svého postavení jako ministra zahraničí k dosažení odkazu agendy globálního oteplování, které mu už dlouhou dobu uniká.“


Kerryho tvrzení hled rozebralo Climate Depot:

[quote align="center" color="#999999"]

Marc Morano z Climate Depot reagoval na Kerryho tvrzení, že určitý typ vládních akcí by měl fungovat jako pojištění proti globálnímu oteplování.

Morano: „Proč to nevzít jako politiku klimatického pojištění? Proč byste si kupovali takovou pojistku na svůj dům, která stojí více než je hodnota vašeho baráku, aby vám za ni nevyplatili skoro nic, kdyby vám dům vyhořel? To byste neudělali, to by byl pojistný podvod, ale právě takhle nám to prodávají. Kjótský protokol OSN, i kdyby byl zcela realizován a ratifikován – k čemuž nikdy nedošlo – by neměl ani žádný patrný dopad na globální teploty za 50 či 100 let (a to podle odhadů samotných oteplovačů). V USA bychom ani s obchodem s povolenkami a uhlíkovými daněmi nejenže neměli dopad na globální teploty, ale dokonce by to nemělo ani vliv na globální koncentraci CO2.

Samotná myšlenka, že bychom mohli nějak s čímkoliv, co Spojené národy teď navrhují, dělat pojištění, je čiré šílenství. Je potrhlostí myslet si, že dohody a zákony Kongresu či EU mohou jakýmkoliv postřehnutelným způsobem řídit počasí.

Je-li otázka takto položená: Tak i kdybyste snad měli pravdu, tak bychom v podstatě stejně museli přijmout klimatickou katastrofu, protože podle vás, oteplovači, neexistuje jiné řešení než udusit naše a ekonomiky a emise.“[/quote]

Konec Moranova prohlášení.