Znepokojivé důkazy ze zveřejněného videa jsou důkazem incidentu, po kterém měla žena tak hrozná zranění obličeje, že potřebovala rekonstrukční chirurgii tváře. Žena podala proti policii v Skokie žalobu pro nadměrné použití síly poté, co jí mrštili obličejem proti pryčně v policejní cele, načež následovalo falešné prohlášení k ospravedlnění tohoto nevyprovokovaného útoku. Cassandru Feurstein, 47, 10. března ve West Rogers Park zatkli pro podezření z řízení pod vlivem. Poté, co ji Policejní oddělení ze Skokie zatklo, uvrhli ji do policejní cely a zadrželi.


Incident celý zachycený na videu ukazuje, křehkou 110 librovou ženušku tiše poslouchají příkazy, která nepředstavuje pro své věznitele žádnou hrozbu či agresi. Záznam – přiložený právnicí Feurstein – ukazuje tuto ženu, jak ji nařídili, aby vyšla z cely, a po několika krátkých sekundách byla do cely vrácena, tj. plnou silou dovnitř mrštěna.

Cassandra Feurstein potřebovala do obličeje instalovat titanovou destičku.

Feurstein do cely uvrhl policista Michael Hart. Ten doslova použil obě ruce a ta drobná žena bezvládně narazila do cementové pryčny … tváří. Výsledek byl pustošivý. Obličej měla rozdrcený.

Jelikož podlahu začala zaplavovat kaluž krve, tak se s tím policisté snažili něco udělat. Jeden policista, jehož Feursten popsala jako „laskavého“, ji uložil na podlahu, jelikož krvácela. Michael Hart, ten útočník, neprojevil však nemenší lítost a popisují ho jako „naprosto povzneseného“ nad svou obětí.

Cassandra Feurstein letí vzduchem na cementovou pryčnu.

„Mrštil s ní dveřmi do cely,“ řekla Torreya Hamilton, advokátka Feurstein. „Nebyla tam hrozba pro žádného policejního důstojníka. Z videa je jasné, že toto jednání je neobhajitelné.“

Hart v policejní zprávě tvrdil, že Feurstein se během výslechu nedívala do kamery a obvinil ji, že když ji uvrhli zpět do cely, tak odporovala zatčení.

Ve své zprávě prohlašuje, že „vědomě vzdorovala … tak, že se odtahovala od (policisty) a položila obě své ruce po stranách dveří cely, a to všechno ve snaze, aby nebyla umístěna do cely předběžného zadržení.“

Stát později zrušil obvinění z kladení odporu, když jim evidentně došlo, že tíha důkazů ve formě videa je nevyvratitelná. Nicméně agresora neobvinili.