Téměř třetina příslušníků generace Z říká, že by jim nevadilo, kdyby byly v každé domácnosti instalovány vládní sledovací kamery pod záminkou omezení domácího násilí a dalších nezákonných aktivit. (Foto: Youtube)

„Byli byste pro, nebo proti tomu, aby vláda instalovala sledovací kamery do každé domácnosti s cílem omezit domácí násilí, zneužívání a další nelegální aktivity?“ ptá se nový průzkum Cato Institute. Z odpovědí 29 % osob ve věku 18-29 let odpovědělo kladně.

Jak poznamenává deník NY Post;

V roce 1791 navrhl utilitaristický filozof Jeremy Bentham vybudování „panoptika“, v němž by bylo možné neustále sledovat chování lidí.

Benthamovo panoptikum však mělo být vězením. Značná část generace Z by ho ráda nazývala domovem.

Pokud jde o další věkové kategorie, 20 % mileniálů (ve věku 30 až 44 let) chce také všechny sledovat.

Pak se zdá, že nastupuje moudrost – protože jen 6 % Američanů ve věku 45 let a více by nevadilo, kdyby vláda sledovala každou domácnost.

Rozděleno podle politických názorů, 19 % liberálů a 18 % centristů souhlasilo s tím, že náš každodenní život by měl být sledován vládou pro naši vlastní bezpečnost, zatímco 9 – 11 % těch, kteří se označují za konzervativce, velmi konzervativní nebo velmi liberální, souhlasilo v otázce, která se zdá být „podkovou“, jež spojuje oba konce politického spektra.

Právě střed má etiku staré východoněmecké tajné policie – nebo KGB.

Možná to není překvapivé vzhledem k tomu, jak se nyní řídí respektované liberální instituce.

Od kampusů Břečťanové ligy přes vydavatelský průmysl až po digitální domény Facebooku panuje orwellovský pocit neustálého výjimečného stavu, iracionální strach, že dezinformace a nenávistné projevy zahltí společnost, pokud každý výrok nebude podroben cenzorské kontrole.

Ani Orwell si nepředstavoval, že Newspeak bude vyžadovat nová zájmena. -NY Post

Rozděleno podle ras, 33 % černošských Američanů uvedlo, že jim nevadí vládní sledování v domácnostech, stejně jako 25 % hispánců, 11 % bělochů a 9 % Asiatů.

Otázka byla položena v rámci průzkumu institutu Cato o postojích Američanů k perspektivě „digitální měny centrální banky„. Zajímavé na tom je, že 53 % Američanů, kteří podporují CBDC, podporuje také domácí sledovací kamery.

Pozoruhodné je, že Američané, kteří podporují CBDC, vynikali v tom, jak smýšlejí o vládních sledovacích kamerách v domácnostech. Většina (53 %) Američanů, kteří podporují CBDC, podporuje, aby vláda instalovala v domácnostech sledovací kamery, které by omezily zneužívání a další nezákonné činnosti. To naznačuje, že část psychologie, která stojí za podporou CBDC, pramení z nadprůměrné míry pohodlí při výměně části osobní autonomie a soukromí za společenský pořádek a bezpečnost. -Cato Institute

A co víc, ti, kteří příznivě hodnotí Federální rezervní systém, s větší pravděpodobností podporují CBDC (duh).

Ovce budou ovcemi?

Zdroj: nypost.com