Americká námořní flotila chtěla spustit na vodu svou novou válečnou loď USS Cleveland LCS 31. Málem při tom došlo ke katastrofě. (Foto: Youtube)

S lodí USS Cleveland LCS 31 chtělo americké námořnictvo před několika dny světu představit nejnovějšího člena své flotily.

Před zraky četných návštěvníků se však spuštění na vodu málem změnilo v katastrofu, protože novou americkou válečnou loď málem potopil remorkér.

Podle oficiálních zpráv nebyl při incidentu nikdo zraněn – americké námořnictvo však muselo přiznat, že jeho nová chlouba byla poškozena.

Videozáznamy dokumentují historický okamžik a jasně ukazují, jak americká válečná loď naráží do remorkéru. Americké námořnictvo ve svém prohlášení hovoří o „náhodném kontaktu mezi lodí a podpůrným remorkérem“.

Zároveň bylo také upřesněno, že loď Cleveland byla poškozena pouze nad čarou ponoru – podle prohlášení by také nedošlo k žádnému zaplavení.

Ke srážce mezi USS Cleveland a remorkérem by došlo kvůli „nedorozumění“. Podle listu Navy-Times, který cituje Jamieho Koehlera, mluvčího amerického námořnictva, byl remorkér příliš blízko. Incident bude nyní vyšetřován.

Poté, co bude válečná loď opravena, zamíří podle plánu na svou základnu v Mayportu na Floridě.

Zdroj: merkur.de