Zájemci o první očkování byli po 1. červenci odříznuti a nikdo v této věkové skupině – kromě těch, kteří jsou považováni za „vysoce rizikové“ a mají potvrzení od lékaře – nebude smět dostat druhou injekci po 1. září. (Foto: Flickr)

„Děti a dospívající vážně onemocní na COVID-19 s variantou omicron jen velmi zřídka. Proto od 1. července 2022 již nebude možné, aby děti a mladiství do 18 let věku dostali 1. [očkování], a od 1. září 2022 již nebude možné dostat 2. [očkování],“ uvádí se ve vládním prohlášení.

Ačkoli se mnohým pravděpodobně ulevilo, protože to znamená, že se do škol nevrátí povinnost očkování, jen málo z nich následovalo příkladu Dánska, a pokud je věda univerzální, je s podivem, proč to neudělali.

Například navzdory tomuto dánskému rozhodnutí mají nyní děti v Kanadě nárok na tři dávky vakcíny Covid společnosti Moderna, přestože COVID nepředstavuje pro děti větší hrozbu než chřipka a Health Canada přiznává, že jim chybí údaje o dlouhodobé bezpečnosti.

Různé zdravotnické orgány navíc v poslední době upozornily na rizika nežádoucích účinků, která vakcíny COVID představují.

Německé ministerstvo zdravotnictví nedávno na Twitteru uvedlo, že existuje šance 1:5000, že lidé dostanou od vakcín „závažný nežádoucí účinek“.

Stalo se tak jen několik dní poté, co ontarijský CMHO odmítl, že by se zdraví lidé „měli“ nechat naočkovat látkou, kterou označil za „terapeutickou“, protože riziko zánětu myokardu je 1 ku 5000.

I když se zdá, že stále více úřadů varuje před riziky vakcín – která jsou podle Dánska větší než riziko COVID pro mladé a zdravé lidi – jen málo zemí je ochotno přímo říci, že rizika převažují nad přínosy.

Zdroj: thecountersignal.com