Žena se rozplakala, když dokumentovala, jak vakcína Covid zhoršila její kdysi mírné kožní onemocnění a způsobila jeho rozšíření po celém těle. (Foto: Twitter)

Ve videu zveřejněném na serveru TikTok žena vysvětlila, že její kožní onemocnění ekzém bylo pod kontrolou a lokalizováno na malá místa na těle, ale říká, že se exponenciálně zhoršilo poté, co podstoupila první dvě injekce a posilovací injekci.

„Měla jsem svůj ekzém tak dobře pod kontrolou 29 let, že jsem v té době aktivně nespolupracovala s dermatologem,“ uvedla žena.

„Ale řeknu vám tohle… po každém očkování – a já měla tři – se mi ekzém zhoršil. A neříkám, že vakcína spustila můj TSW [Topical Steroid Withdrawal], myslím, že to byl úplný clusterfuck dokonalé bouře věcí, které se mi přihodily.“

Žena říká, že poté, co dermatologové viděli, že se její ekzém zrychluje, jí bylo předepsáno několik léků, z nichž mnohé se podávají pacientům s rakovinou.

„Rychlý posun vpřed do ledna 2022 – plně jsem prodělala abstinenční příznaky TSW. Třásla jsem se zimou, nedokázala jsem regulovat teplo, z kůže mi vytékala kovová tekutina, přibírala jsem na váze, i když jsem nejedla,“ uvedla žena.

Vzápětí si stáhla límec košile, aby ukázala rozsah svého kožního stavu, který se podle jejích slov zhoršil poté, co večer předtím snědla křupavý květák.

V koncích s rozumem začala žena vzlykat poté, co vysvětlila, že před nedávnou kožní příhodou zaplatila více než 1 000 dolarů za léky, které nepotřebovala.

„Mám pocit, jako by mě připravili o celý život. Je to tak strašně bolestivé.“

„Všiml si toho ještě někdo? Doslova jsem jen plnila příkazy lékařů, řídila se vládními nařízeními, a teď je to můj život.“

Přestože jsou vakcíny Covid prodávány jako „bezpečné a účinné“, přinejmenším jedna studie naznačila příčinnou souvislost mezi vakcínami Covid mRNA a dočasným zhoršením již existujících příznaků ekzému.

„Mezi omezení této studie patří nemožnost stanovit kauzalitu,“ napsali vědci a dodali: „Naše případy však vykazují časovou souvislost s jinými kvalifikovanými spouštěči a splňují většinu kritérií popsaných při hodnocení kauzality nežádoucí příhody po očkování. Lékařům doporučujeme, aby sledovali možné kožní komplikace související s očkováním… a aby zůstali informováni o národních a mezinárodních pokynech.“

Stejně jako v případě jiných poškození způsobených očkováním, i v tomto případě bylo možné všem útrapám ženy předejít, kdyby byla předem informována o možných nežádoucích účincích, resp. kontraindikacích.

Zdroj: infowars.com