Bývalý zvláštní poradce prezidenta Billa Clintona Mark Middleton zemřel v sobotu ve věku 59 let, jak potvrdila jeho rodina. (Foto: Flickr)

Middleton je známý tím, že upevnil přátelství bývalého prezidenta s Jeffreym Epsteinem.

Příčina jeho smrti nebyla potvrzena. Middleton vedl desítky let firmu na výrobu klimatizací v Little Rocku v Arkansasu, než se stal Clintonovým zvláštním poradcem a finančním ředitelem jeho prezidentské kampaně.

„Middletonova rodina ztratila inspirujícího a oddaného vůdce, stejně jako syna, bratra, manžela a otce,“ napsal zástupce společnosti Middleton Heat & Hair v příspěvku na Facebooku.

„Mark za sebou zanechává společnost, kterou pomáhal budovat od základů spolu se svou rodinou a kterou hrdě vedl posledních 25 let.“

„Žádná slova nemohou vyjádřit náš smutek nad touto ztrátou ani naši vděčnost za vaši podporu a modlitby v tomto období.“

Během svého působení u Clintona údajně pozval Epsteina do Bílého domu nejméně na sedm ze sedmnácti Epsteinových návštěv.

Middleton možná také letěl Epsteinovým letadlem a oba mocné muže spojoval.

Byl také řídícím partnerem investiční společnosti MidCorp Capital a pracoval v několika neziskových nadacích.

V době, kdy pomáhal prezidentu Clintonovi, pracoval Middleton také pod tehdejším šéfem personálu Thomasem „Mackem“ McCartym.

V únoru 1995 Middleton z Bílého domu odešel. Následujícího roku vyšetřování Bílého domu zjistilo, že zneužíval svého přístupu k imponujícím obchodním klientům, a byl mu zakázán vstup do objektu bez souhlasu nadřízeného.

Tato tvrzení popíral.

Po Middletonovi zůstali manželka Rhea, dvě dcery Lindsay a Lauren, otec Charles Middleton, matka Anita Middleton-Kellarová, bratr Steven Middleton a sestra Sandra Leeann Middleton-Marshallová.

Místo květin Middletonova rodina žádá smuteční hosty, aby přispěli na službu Navigate Counseling and Wellness, která se specializuje na poradenství a terapii ve spojení s církví New Life.

Zdroj: the-sun.com