Americké úřady v úterý oznámily výsledky celostátní akce proti obchodování s lidmi, při níž bylo zatčeno téměř 500 osob a více než 80 sexuálním pracovnicím byla poskytnuta pomoc. (Foto: Flickr / ilustrační)

Šerif okresu Los Angeles Alex Villanueva podrobně popsal výsledky týdenní kampaně nazvané Operace Reclaim and Rebuild, do níž se zapojily desítky agentur po celé Kalifornii.

Villanueva uvedl, že bylo zatčeno 34 osob podezřelých z obchodování s lidmi nebo vykořisťování sexuálních pracovnic a 201 osob, které byly údajně přistiženy při pokusu o koupi sexu. Zbývající zatčení neuvedl. Asi šest desítek dospělých a osm nezletilých bylo „zachráněno“, uvedl šerif.

„Po celém státě se k nám připojily orgány činné v trestním řízení, abychom vyslali kuplířům, vykořisťovatelům a kupujícím vzkaz, že je nepřijatelné kupovat si jiného člověka pro sexuální účely,“ řekl Villanueva.

V Pittsburgu, předměstí v okrese Contra Costa, úřady dopadly muže, který údajně provozoval prostituci po celé zemi. Při domovní prohlídce byly nalezeny dvě pistole, AR-15, brokovnice, neprůstřelná vesta a 100 nábojů, uvedl Villanueva.

V Costa Mesa si podle něj policisté domluvili s jednou ženou schůzku přes internet. Policie provedla dopravní kontrolu muže, který ji vezl, při níž našla neregistrovanou nabitou pistoli. Villanueva uvedl, že úřady zjistily, že žena pro muže pracovala dva roky, a to od doby, kdy byla nezletilá.

„To by vám mělo tak trochu ilustrovat, jak je to rozšířené, jakmile někoho dostanou do drápů, budou ho zneužívat od dětství až do dospělosti,“ řekla Villanueva.

Zdroj: latimes.com