V posledních letech se spekulovalo o tom, že spolu William a Harry nevycházejí, což princ Harry v roce 2019 zřejmě i potvrdil, když řekl, že s princem Williamem jdou každý jinou cestou. (Foto: Flickr)

A právě nový připravovaný dokument o vztazích mezi oběma princi se stal trnem v oku vysoce postavených členů královské rodiny.

Královská rodina je ve válce s BBC kvůli připravovanému dokumentu o vztazích mezi princem Harrym a princem Williamem, uvedl deník Daily Mail s odvoláním na královský zdroj.

Zdroj uvedl, že Buckinghamský palác zuří, že stanice odmítla královské rodině umožnit zhlédnout dokument s názvem The Princes and The Press (Princové a tisk), který tvrdí, že vévoda z Cambridge a vévoda ze Sussexu instruovali své PR týmy, aby proti sobě v britských médiích nastrčili pomluvy.

Zasvěcený zdroj tvrdí, že tři vysoce postavení členové královské rodiny – královna Alžběta II. a princ Charles, následník trůnu, a princ William, druhý v pořadí na trůn, pohrozili, že pokud BBC dokument odvysílá, ukončí spolupráci s tímto médiem.

Daily Mail píše, že pokud stanice neodstraní „nepravdivá“ tvrzení o princi Harrym a princi Williamovi, tři vysoce postavení členové královské rodiny, stejně jako další členové královské rodiny, už s BBC nebudou mluvit.

Zdroj: dailymail.co.uk