Zvláštní a poněkud strašidelné zvuky vychází z nově postavené budovy One World Trade v New Yorku. Podle některých svědků mrakodrap, který nahradil původní Světové obchodní centrum, zničené během útoků 11. září 2001, nyní velmi děsivě „kvílí“.  Jako první tyto zvuky zaznamenal zhruba před rokem, během řádění hurikánu Sandy, jeden místní muž. Sdělil svůj zážitek místním novinám s tím, že onen zvuk zřejmě vychází z budovy ve chvíli, kdy do ní udeří vítr.


Kenny Cummings naposledy slyšel tyto podivné zvuky dne 27. listopadu a uvedl:

[quote align="center" color="#999999"]

„Slyšeli jste už o tom, že Světové obchodní centrum kvílí? Bydlím několik bloků od věže a poprvé jsem ten děsivý zvuk slyšel vloni během hurikánu Sandy. Pak už jsem to slyšel jen jednou, někdy v zimě. Myslel jsem si, že až bude dokončena konstrukce budovy a okna, proudění vzduchu se přesměruje.

Ve středu v noci ve 3:15 mě ten zvuk probudil. Tentokrát měl trochu jinou barvu, byly to dva tóny. Nejdřív jsem nechápal, o co jde, záhy jsem ale pochopil, že to je Světové obchodní centrum. Venku pršelo, stromy se ale nehýbaly. V té výšce je ale povětří asi jiné, říkal jsem si. Jsem si jistý, že to všichni v centru museli slyšet – je to nezaměnitelný a hodně děsivý zvuk. Musel jsem vstát a nahrát to. [Obzvláště dobře je zvuk slyšet kolem 20. sekundy]. Přestalo to někdy kolem páté ráno.“[/quote]