Merkelová se již v Bundestagu v roce 2019 zabývala důležitými body Velkého resetu: Transformace automobilového průmyslu, různé vlastnické struktury, Průmysl 4.0, digitalizace světa práce, více dat. (Foto: Youtube)

Již 27. listopadu 2019 Angela Merkelová ve svém projevu v Bundestagu zmínila důležité body „velkého resetu“ . V té době se projektu ještě říkalo „velká transformace“.

Ve svém projevu řekla mimo jiné následující věty:

Máme další velké téma. To je transformace v automobilovém průmyslu . Tato transformace – slyšeli jsme o ní včera: snižování počtu pracovních míst ve společnosti Audi – v automobilovém průmyslu je nezbytná. Protože se změní mobilita. A dokonce i císař Vilém si myslel, že se kůň vrátí, až uvidí první auto. Mýlil se. Také se budete mýlit. K dispozici bude zcela nová mobilita s autonomním řízením, alternativními pohony a vlastnictvím jiných, než jaké dnes známe.“

Je si jistá, že to dopadne takto:

„Bude to trvat roky, ale bude dobré, když politika pomůže.“

Stejně jako u „Velkého resetu“ chválí průmyslovou revoluci 4.0:

„Německo bylo první zemí, která pokročila v průmyslu 4.0 . Digitalizace výroby je prvním krokem. Druhým krokem je však propojení všech lidí a především objektů na světě. To nabízí zcela nové příležitosti k získání znalostí. To se musí stát ve zdraví. To se musí stát v ochraně životního prostředí. To se ale musí stát i u nových ekonomických modelů.

Zdroj: pz.cz