Hlavní lyžařská centra v Japonsku hlásila až metr sněhu během 72 hodin před příchodem nového roku. (Foto: Youtube)

Nicméně jedno středisko, Geto Kogen, však hlásilo 220 cm během tří dnů, včetně 105 cm za posledních 24 hodin.

Toto velké množství sněhu přišlo čtrnáct dní poté, co lyžařské oblasti země hlásily v období před Vánoci až tři metry sněhu během sedmi dní.

Podle sněhového zpravodajství na stránkách SnowJapan.com, které zveřejnily výše uvedený údaj pro Geto Kogen, hlásila Nozawa Onsen (na snímku na Nový rok) 76 cm sněhu během 48 hodin na Silvestra a  na Nový rok. Niseko na severu hlásilo shodný úhrn jako součást sněhových srážek 1,2 metru za poslední týden. Appi Kogen měl ve stejném období 158 cm sněhu a další oblasti hlásily obdobné velké množství sněhu.

Teploty jsou ve většině střediscích velmi nízké, obvykle 10 až 20 pod nulou. Lyžaři jsou také varováni, aby byli opatrní na svazích s ohledem na množství sněhu.

Navzdory nekonečným narušením ve společnosti kvůli virové pandemie, je sněžení velkou úlevou pro mnoho lyžařských oblastí v zemi poté, co loňská nejteplejší a nejsušší zima za posledních nejméně 60 let šokovala národ proslulý množstvím lehkého prašanu.

Komentář: Postupující solární minimum a jeho dopady se dále prohlubují. V atmosféře narůstá množství vodní páry díky rostoucí sopečné činnosti pod hladinou moří. Společně s uvolňováním metanu jsou toto hlavní faktory, které způsobují nárůst teploty vody v oceánech a větší vypařování vody. Rostoucí počet erupcí na povrchu příspívá k hromadění materiálu ve stratosféře, což je dalším faktorem v postupném ochlazování Země a vyšší koncentraci kondenzačních jader, díky kterým dochází k nárůstu průměrných srážek po celém světě.

Globální oteplování skončilo v roce 1998 a NASA upozorňuje na nastupující solární minimum již od roku 2019

Zdroj: naseveru.org