Každý sní o tom, že bude mít takovou práci, aby pracoval méně, ale aby získal více – toto komické prohlášení obsahuje dostatečné množství pravdy. Ve světě, kde všechno stojí peníze, je vítězem ten, kdo jich má více.

Proto ani žáci, kteří se ještě nerozhodli s výběrem povolání, nespěchají se zvažováním nemoderních a ne příliš placených oborů. Kdo získá největší plat na trhu práce?

Musíme také namítnout, že „profese“ a „pozice“ nejsou úplně stejné pojmy. Největší mzdy a bonusy dostávají samozřejmě top manažeři, ředitelé bank a velkých podniků. Ale toto jsou pozice, na které se ne každý může vypracovat.

Populární YouTube kanál TopTrendingsCZ zveřejnil video, ve kterém popisuje 5 nejlépe placených pozic v České republice, které garantují dostatek peněz a spokojený život.

Z tohoto videa se dozvíte, zdali je povolání poslance dobře placené nicnedělání, nebo to je náš mediálně zkreslený obraz, a také, která práce vyžaduje plnou soustředěnost, znalosti jazyků, chladnou hlavu a schopnost činit rozhodnutí během vteřiny.