Podle ruských médií militanti ISIS zaútočili na ruské letiště. Podle ruských médií se ruští mariňáci v neděli střetli v Sýrii u Latakie s ISIS. Mariňáci během prvního boje údajně zabili několik militantů a jiné zajali, když se ISIS pokusila o útok na letiště provozované ruskými vojáky, hlásily ruské noviny Segodňa. Zajímavé je, že tyto noviny rovněž referovaly, že militanti ISIS „měli i podrobný plán letiště a jasné satelitní snímky se zakreslenými klíčovými vojenskými instalacemi,“ i když Rusko toto letiště otevřelo k provozu až v posledních týdnech. To vyvolává otázku, kdo poskytl ISIS tento druh zpravodajství? (ilustrační foto)


Ruské aktivity na tomto letišti v pátek zesílily po příletu pokročilých ruských bojových tryskáčů včetně Su-30SM Flanker, které jsou volným ekvivalentem U.S. F/A-18F Hornet.

Teď má Assad SU-27 Flankers na letišti v #Latakia—19 SEPT 2015.Zdroj: @AllSourceA. Ohlášeny jsou i protiletecké rakety.

„To je považováno za jedno z nepokročilejších letadel v ruském inventáři s modernizovanou avionikou a širokou škálou zbraní k dispozici,“ hlásil Jalopnik.com. „Do příštího roku má být podle plánu ruskými silám dodáno šedesát těchto tryskáčů.“

Rusko do Sýrie rovněž dodalo tanky, dělostřelectvo a útočné vrtulníky a otevřelo s US komunikaci na vysoké úrovni, aby se zajistilo, že nějaké nedorozumění nepovede ke konfliktu.

Moskva s Washingtonem zprovoznily horkou linku podobnou ‚rudému telefonu‘ z dob Studené války, což je děsivá alegorie současného stavu napětí mezi těmito dvěma zeměmi, jelikož zvláště neo-konzervativní mozkové trusty na Rusko haraší zbraněmi.

[dodatek]

Ministerstvo obrany zrovna teď „reviduje a aktualizuje své nouzové plány na ozbrojený konflikt s Ruskem,“ uvádí magazín Foreign Policy.

„Po roce 1991 vypadlo vojenské plánování, jak čelit ruské agresi, z hledáčku Pentagonu; založili je do polic, kde na nich rostl prach, jelikož se Rusko čím dál více integrovalo do Západu a začalo se na něj v řadě záležitostí pohlížet jako na potenciálního partnera,“ referovala Julia Ioffe z FP. „Teď podle několika současných a bývalých činitelů z ministerstev zahraničí a obrany Pentagon tyto plány oprášil a přehodnocuje je a aktualizuje je, aby odrážely novou geopolitickou realitu po anexi Krymu, v níž už Rusko není potenciálním partnerem, nýbrž je potenciální hrozbou.“

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]