Skupina amerických veteránů přistála v Africe s cílem odstranit pytláctví ještě předtím, než všechny zvířata vyhynou. Důsledky pytláctví nelze brát na lehkou váhu. Podle African Wildlife Foundation během naší generace vyhynou nosorožci, sloni a mnoho dalších afrických zvířat. Např. populace černého nosorožce poklesla od r. 1960 o 97,6%. Tímto tempem za chvíli kvůli lidské chamtivosti přijdeme o všechnu biodiversitu.

Proto v USA vznikla aktivní nezisková organizace VETPAW (Veterans Empowered To Protect African Wildlife), která posílá válečné veterány do boje proti pytláctví.

Nedávným přírůstkem do této skupiny je Kinessa Johnson, bývalá členka americké armády, která 4 roky sloužila v Afganistánu.

Koncem března přiletěla spolu s dalšími do Afriky, aby podle jejích slov bojovala proti pytláctví, zabila nějaké zlé pytláky a udělala něco dobrého. Od jejich přítomnosti byl skutečně zaznamenán pokles pytláctví v této oblasti.

A pokud se na Kienessu podíváte, pochopíte proč. Její tým pomáhá místím šerifům. Afričtí ochránci parku potřebují velkou pomoc.

Minulý rok ztratili 187 mužů. Kinessa se přidala k VETPAW, protože miluje zvířata, takže mise na jejich ochranu je blízká jejímu srdci. Nejen že tím chrání naši planetu, ale také pomáhá předcházet financování terorismu v Africe.

Peníze na jeho podporu totiž primárně pochází z pytláctví.

Slečně Johnson se snaží podpořit celý projekt i skrze sociální sítě a už teď má 44000 fanoušků na Facebooku a Instagramu.

Pokud se podíváte na její profil, spatříte spoustu krásných fotografií africké divočiny, kterou spolu s jejím týmem chrání. Brzy bude možné sledovat nový pořad o jejich snahách vysílaný Discovery Channel. Celou misi můžete podpořit i prostřednictvím VETPAW. Uvítají jakýkoli příspěvek.