Marine Le Pen by vyhrála první kolo příštích francouzských presidentských voleb, kdyby se konaly teď, zjišťuje průzkum. Průzkum Ifop pro Le Figaro přišel spolu s tím, jak do Francie začalo přijíždět asi 1 000 migrantů poté, co president Francois Hollande slíbil vzít jich v následujících dvou letech 24 000.  The Times referuje, že prvních 200 oficiální činitelé přivítali v Champagne-sur-Seine a v Pontoise na okraji Paříže. Asi 55 procent lidí ve Francii je proti braní jakýchkoliv nových migrantů, avšak navíc tucty starostů po celé Francii odmítají jakékoliv migranty ve svých městech ubytovat.


Starostové měst Roanne a Belfort řekli, že vezmou jen křesťanské migranty, čímž vyvolali hněv ministerského předsedy Manuela Vallse:

„Nebudete dělat žádný výběr na základě náboženství. Právo na azyl je universálním právem.“

Mnozí lidé ve Francii však s Vallsem nesouhlasí.  Průzkum Ifop staví političku proti masové imigraci Le Pen na první místo s 27 procenty, kde je bývalý president Nicolas Sarkozy s 25 dva body za ní.

Úřadující Francois Hollande by byl v prvním kole vyřazen, když vychází uboze jako třetí s pouhými 19 procenty. Le Pen se bude v prosinci ucházet rovněž i o presidentství kraje Nord-Pas de Calais, v čemž jí současná migrační krize dodává na hybnosti. Proti ní kandiduje Xavier Bertrand, politik ze strany Nicolase Sarkozyho, který rovněž zaujal tvrdý postoj proti usazování nových migrantů.

Tento region zřídil ohromný tábor s přezdívkou „Džungle“, jelikož tisíce migrantů se pokouší překročit Kanál do Británie.

Le Pen v úterý řekla, že většina lidí, co přichází do Francie, nejsou žádní uprchlíci, nýbrž mužští ekonomičtí migranti. Rovněž obvinila Německo, že je přijímá, aby se stali průmyslovými „otroky“.

Bývalý ministerský předseda Jean-Pierre Raffarin řekl rádiu France-Inter:

„Marine Le Pen by mohla podle průzkumů a dnešních reakcí veřejného mínění presidentské volby vyhrát. Slabost presidenta Hollanda vytváří pro Madame Le Pen možnost vítězství. Až dosud to byla dost virtuální hrozba. Myslím ale, že teď se stala reálnou hrozbou.

Francois Hollande je teď nejnepopulárnějším presidentem od vytvoření Páté republiky. Jeho šance na znovuzvolení ve volbách 2017 vypadají chabě a slíbil, že do nich nepůjde, pokud do začátku volebního roku nespadne nezaměstnanost. Hlavním vyzyvatelem Le Pen by mohl být bývalý president Nicolas Sarkozy, který je odhodlaný zařídit si návrat a znovu presidentovat. Pokud se dostane do druhého kola, tak je pravděpodobné, že by mohl přetáhnout většinu Hollandových socialistických voličů a Le Pen překonat.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: breitbart.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]