Jak taková jóga vypadá a co přesně dává člověku? Dítě se narodí přibližně se 100 miliard mozkových buněk, tzv. neuronů. U plně vyvinutých dospělých lidí 300 miliónů neuronů spojuje levou a pravou část mozku, ale jsou tak nepatrné, že 30 000 takových částic se vleze na špendlíkovou hlavičku. Úžasné! Aby těchto neuronů zbylo co nejvíce, musí být mozek posilován – stejně jako svaly v těle.


Synapse – body mozkových spojů musí být vytvořeny a zachovány tak, aby pak v dospělosti zůstaly ve střehu a zdravé.

Jak může například rodič zajistit dítěti plynulý a zdravý rozvoj během školy? A co může rodič udělat pro své postižené dítě, aby se mohlo lépe vyvíjet?

Jednou z možnosti je supermozková jóga. Jde o jednoduché cvičení squatů, které je doporučeno nejen dětem, ale také dospělým či lidem v seniorském věku, také pro lidi s poruchou pozornosti, hyperaktivity, Downovým syndromem, Alzheimerovou chorobou nebo dalšími poruchami kognitivního rázu.

Na základě výzkumu Dr. Joie P. Jones californské univerzity se výkon může zvýšit pomocí stimulace energetických center v těle. Ty pohlcují, tráví, distribuují energii z různých částí těla, jsou to vlastně hlavní akupunkturní body. Po cvičení supermozkové jógy ukazuje EEG, že pravá a levá hemisféra jsou synchronizovány a to je rozhodně dobře!

Pokud se tento typ cvičení dělá správně, pak se energie dostává i tam, kde je potřeba. A energetická centra jsou tak pravidelně naplňována, aby fungovala správně. 

 

Jak cvičit?

  • 1) Čelem na východ (starší čelem k severu).
  • 2) Odstraňte všechny šperky.
  • 3) Jazykem se dotýkejte horního patra, a to po celou dobu cvičení.
  • 4) Levou rukou se chyťte pravého ušního lalůčku (palcem a ukazováčkem, přičemž palec má být na přední straně lalůčku).

  1. Dále pravou rukou se chyťte levného lalůčku (palcem a ukazováčkem, přičemž palec by měl být na přední části lalůčku).
  • 2) Nadechněte se nosem a udělejte squat.
  • 3) Zadržte dech a vydechněte, jakmile se začnete zvedat.
  • 4) Opakujte tyto squaty 14krát. 

 

Kdy se dostaví výsledky?

Pro maximální účinnost tohoto druhu jógy byste měli cviky opakovat každý den (třeba se svým dítkem). Při přípravě do školy nebo naopak po škole. Výsledky se dostavuji po 3 měsících praktikování těchto cviků. Může se tak zvýšit kognitivní schopnost až o 35 %!

Zdroj:  ce.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]