Majitelé amerických zpravodajských médií (newsmedií) vědí, že působí v zájmu služby jejich kolegům, americkým aristokratům. Ti chtějí dokopat současného ruského vůdce Vladimíra Putina k tomu, aby jim umožnil nákup ruských přírodních zdrojů (a vysoce vzdělané pracovní-síly) levně, prostřednictvím "privatizace". Jejich PR kampaň pro kolegy aristokraty (jejich hlavní inzerenty) musí být vedena "úctyhodnými" newsmedii, jako je časopis Foreign Policy a ne takovými nestydatě pravicovými a samozřejmě kýčovitými, jako je Fox News.


Zjevně konzervativní, nacionalistické "zprávy" by média nebyla schopna prodat každému, kdo není již na tapetě kvůli privatizaci státních aktiv pro fundamentalistické zastávání "volného trhu" ( rovnítko fašismus = skutečný původce privatizace dokazuje, že jejich "kapitalismus" a fašismus je jedno a to samé). Takže: nejen fašistické média jsou antiputinovská, ale i média, která předstírají že nejsou.


Také je však důležité úplně vytěsnit ze všech zpráv v USA, že nyní je velmi aktivní kampaň vlády USA, pro pomoc si v dobytí Ruska, instalací NATO do všech jeho sousedních zemí. Do jeho bývalých nárazníkových států bývalých členů Varšavské smlouvy. Například, jak Obama doufal, že toho dosáhne na Ukrajině státním převratem v únoru 2014 .