Americký televizní kanál CNN připravuje reportáž o tom, jak v létě uskuteční Rusko rozsáhlý ozbrojený útok na Ukrajinu“, oznámila na své stránce ve Facebooku náměstkyně ředitele departamentu informace a tisku MZV RF Marie Zacharovová. Zpravodaj televizního kanálu, který pracuje na „moskevské části" příspěvku, zavolal v okamžiku, kdy „jsme si ještě nezapomněli na připomínky amerických kolegů k příspěvkům ruských masmédií, které nenapomáhají normalizaci rusko-amerických vztahů", podotkla Zacharovová. Mluvčí MZV upozornila na shodu připravované reportáže s příspěvky CNN ze začátku r. 2014, kdy jsme mohli vidět na obrazovce „hořící pneumatiky a hysterické vyprávění o tom, že „Rusko už-už vtrhne na Ukrajinu, aby potlačilo Majdan".


Ministr zahraničí USA John Kerry se setkal 12. května v Soči s prezidentem Ruska Vladimirem Putinem a ministrem zahraničních věcí Sergejem Lavrovem. V průběhu návštěvy „daroval ruské straně seznam citátů z ruských masmédií, které neodrážejí podle jeho názoru reálný potenciál rozsáhlých rusko-amerických vztahů, které podle něho potřebují zlepšení", oznámila Zacharovová.

Ukrajinské úřady, a také USA a EU nejednou obvinily Moskvu ze zasahování do záležitostí Ukrajiny. Moskva nejednou prohlásila, že není stranou vnitřního ukrajinského konfliktu a neúčastní se událostí na jihovýchodě, a že má zájem na tom, aby Ukrajina překonala politickou a ekonomickou krizi. Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov podotkl, že prohlášení o přítomnosti vojenských příslušníků RF na Donbasu jsou bezdůvodná — nikdo dosud nemůže předložit žádná konkrétní fakta, nehledě na četná obvinění.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com