Jak je známo, prezident Obama nepřijede do Moskvy na oslavy 70. výročí vítězství, přestože oficiální pozvánku z Moskvy obdržel. Studenti ruské Národní školy filmového projektu Síť se proto rozhodli: „Když Barack nejede na přehlídku, přehlídka sama přijede k Barackovi!“ A na stěny rezidentce amerického prezidenta promítli záběry s ruskou vojenskou technikou a ruskou vlajkou. Americké tajné služby vědí o publikaci videa na internetu, na kterém jsou záběry zachycující ruskou vlajku a záznam z přehlídky ruské vojenské techniky, promítnuté na stěny Bílého domu.


„Tajná služba je informována o tom předpokládaném incidentu. V současné době se případ vyšetřuje", sdělila agentuře TASS pracovnice tiskové služby resortu zodpovědného za ochranu nejvyšších úředních osob v USA, včetně amerického prezidenta.

Jak zdůrazňuje agentura, nejedná se zřejmě o oficiální vyšetřování, ale jen prostě o zjištění, jak vzniklo a jak se dostalo na internet toto video. „Není to potvrzení ani popírání toho, že se podobná akce skutečně uskutečnila", zdůrazňuje TASS.