5.díl seriálu zkoumá upadající americkou demokracii a ekonomiku a přibližuje šokující, doslova koloniální závislost Ruské ústavy a Centrální banky na USA. Oboje generuje řadu palčivých otázek. Ve světle uvedených faktů je zřejmé, že ani v případě USA, ani Ruska nelze ze zcela rozdílných důvodů o demokracii vůbec hovořit. 


  Předchozí díly:

 

Jsou ještě USA demokracií?

Politici vám vnucují myšlenku že máte svobodnou volbu ze dvou stran jejichž priority jsou naprosto stejné, říká John W. Whitehead Obě podporují nekonečnou válku, nekontrolovaně utrácí, ignorují základní práva občanů. Nemáte jinou volbu, konstatuje jiný komentátor George Carlin. Máte vlastníky ovládající korporace a vše důležité v zemi. Dávno si koupili a platí prezidenta, senát, kongres, státní vlády, radnice. Mají v kapse soudce a vlastní všechny velké mediální společnosti a propagandisty podvodné reality vytvořené vládou takže řídí u informací vše, co se dostane k vašim uším a očím. Když Eisenhower končil jako prezident, prohlásil, že je třeba být obezřetní, neboť budeme stále více kontrolováni vojenskoprůmyslovými skupinami. A to se stalo.

Vlivní „lobbisté“ mohou  prosadit cokoliv tvrdí exzaměstnanec FBI  J. Israel. 78 členů Kongresu má rodinné vazby s úředně registrovanými lobbisty. Jsou-li např. Rusové zvyklí na obálky, v USA těm kteří pomáhají rodinám zákonodárců, pomáhají sami zákonodárci. Podle J.Cartera jsou USA v současnosti oligarchií, ve které systém neomezeného politického podplácení vytvořil „kompletní zkázu politického systému“. Jen vloni protáhli lobbisté v Kongresu zákon, umožňující bankéřům, opřít jejich investiční rizika o prostředky daňových poplatníků. Nová obchodní legislativa je tak tajná, že zákona lze spatřit jen ve speciální místnosti, po podepsání slibu mlčenlivosti. A sám Obama za své funkční období   uspořádal na 400 přispěvatelských akcí. .Takový přístup přijde lobbistu na 100-500 tis. USD. A bude hůř – kampaň prezidentské volby 2016 bude stát až 10 mld. USD!  

Washington považuje informace, které neopakují jeho propagandu, za netolerovatelné. Ovládá tisková a tv média USA a vazalských států v Evropě, Kanadě, Austrálii, Ukrajině a Japonsku. K tomu slouží i gigantický šmírovací systém NSA odhalený Snowdenem,  identifikující všechny „disidenty“, zpochybňující „pravdu“ Velkého bratra. Existuje spis na každého „disidenta“, se všemi jeho emaily, navštívenými weby, telefonáty, nákupy, cestováním. Rozsáhlý objem informací o každém lze učesat, vytrhnout z kontextu a použít proti němu. A o praktikách cílených likvidací říká bývalý členen eskader smrti „Nikdo se nikdy nesměl dozvědět, co jsme provedli našim spojencům, jinak by nám nikde na světě už nikdo nic nevěřil.

Jen v r.2014 americká policie usmrtila 1100 lidí. Zatímco v Číně 12 a v Německu nikoho. Čtvrtina vězňů světa se nachází v USA, kde si  trest odpykává 2,4 mil. lidí! Na 100000 obyvatel připadá 698 vězňů, v Číně jen 119.  V r. 2013 bylo v USA spácháno 11,2 mil. trestných činů. „Z toho 14 196 vražd, 79 770 znásilnění a 345 031 loupeží,“ Podle politolog Krejčího, vysoká kriminalita je dána vystrašeností společnosti a malou sociální jistotou. Trest smrti platí ve 32 státech, v celách smrti čeká na 3000 odsouzených. Podle studie US univerzit, soudy v r. 1973 – 2004 poslaly na smrt 340 nevinných.  Na podnět advokátů musela FBI přezkoumat další z 268 procesů a zjistila, že v 257 z nich se soudy řídily „chybnými“ expertízami a ve 32 nakonec padly tresty smrti.

Polovina Američanů žije na pokraji chudoby. Průzkum agentury Bankrate zjistil, že jen úspory mladých mají kvůli úvěrům "záporné" hodnoty. V r. 2007-13 klesla průměrná životní úroveň o šokujících 40%, což má za následek, že 60% Američanů má stejný příjem jako 94 nejbohatších lidí v USA. Ceny potravin od r. 1978 vzrostly více než 2x, ceny na bydlení 3x a cena studia na vš 11x. Náklady na výchovu dítěte se zvýšily o 40%. Celých 47 milionů občanů nemá zdravotní pojištění! To je tak drahé, že si je nemohou chudí dovolit, takže nechodí na preventivní prohlídky, ani k zubaři. Na mnoha pracovních místech jsou mzdy pod úrovní životního minima. V r. 2008 bylo na potravinových poukázkách (food stamps) 31 milionu lidí, v r. 2015  už 46 mil. Nicméně Američané prý žijí ve „svobodě“. Ale domělá americká demokracie generuje celou řadu otázek.

ot.94 Považujete  za demokratickou zemi  kde jsou pouze dvě „politické strany“  jen s mírně se lišícím se programem,   a kde je běžné, že kandidáti pocházejí z prezidentských dynastií, přičemž  každý musí vynaložit na svou kampaň  miliardy dolarů? Jaká zadání svých sponzorů  musí potom zvolený prezident plnit?

ot.95 Americká tv krmí děti od pohádek, po akční filmy plné amerických hrdinných zabijáků, až po horory dostupné bez rozdílu věku. Víte, že  americké dítě do 18 let uvidí za svůj dosavadní život v tv přibližně 40 tisíc  vražd?! Divíte se tomu, že  každou chvilku nějaký americký mladistvý ve škole postřílí učitele či  spolužáky?

ot.96 Ch. Manningové přišili „napomáhání nepříteli“. Za fakta o mučení zajatců, které  poskytla WikiLeaks dostala 35 let. Víte, že dnes ji za to drží  na samotce, omezují ve spánku, fyzickém pohybu i přístupu k médiím?

ot.97 Julian Assange je vládami USA a VB v rozporu s mezinárodním právem zbaven svobody pohybu na ekvádorské ambasádě v Londýně. Je to za to, že „dělá, co má, a zveřejňuje uniklé dokumenty, demaskující prolhanost, nemorálnost a nezákonnost politiky Washingtonu“?

ot.98 Proč se musel E. Snowden, po celosvětovém  honu  na něho, uchýlit pod ochranu Ruska za odhalení, že nezákonná a protiústavní špionáž Washingtonu je univerzální praxí a týká se i osobní komunikace vedoucích představitelů všech vazalských států Washingtonu.?

ot.99 Jak  je možné, že veřejnost dosud nezná pravdu o atentátu na J.F. Kenedyho a o 5 let později na na jeho bratra Roberta, kandidujícího na prezidenta i na mírového aktivistu Martina Luthera Kinga? Ve všech případech byl prý vrahem osamělý a pomatený atentátník. Věříte 78letému bývalému pracovníku CIA Normanovi Hodgesovi, který na smrtelné posteli, v nemocnici v Norfolku veřejně prohlásil, že v r. 1959-72 byl killerem CIA a uskutečnil pro ni 37 vražd, včetně vraždy Merilyn Monroe? 

ot.100 Tristní je, že „americká veřejnost perzekuci těch, kdo říkají pravdu, akceptuje“. „Podařilo se jí vymýt mozky.“ A naočkovat, že „vlastenectví znamená stát za vládou, ať už udělá cokoli“ a neloajalitu je třeba tvrdě trestat.   Je země s populací takového ražení svobodnou zemí nebo  policejním státem?

ot.101 10 US států připravuje zákon povolující viditelné nošení zbraní. Texas chce dokonce uzákonit nošení zbraní v  univerzitních kampusech, kde to prý odradí možné pachatele znásilnění a v obchodech, kde  jsou lidé se zbraněmi na bocích, zase lupiče. Chtěli byste žít v zemi, kde sřelnými zbraněmi zahyne ročně až 25000 lidí?

ot.102 "Plebs! Hnus! Odporné! Češi zas..ní,“ vyjádřil se jeden z místních občanů na adresu odpůrců průjezdu US konvoje, jehož životním snem je Amerika: "Jsou tam jiní lidé, daleko upřímnější. Je to jiný svět, ve kterém není takový hnus jako u nás,“ vysvětlil. Jsou podle vás USA následováníhodným  příkladem  demokracie?

Zhroucení dolaru? Na světovém ekonomickém shromáždění se pohlíží na primát USA jako na upadající – čl. v NY Times. Amerika je s dluhem, 112% jejího HDP, nejzadluženější zemí světa, která v podstatě celá patří hrstce bankéřů. Dolar je dosud krytý obchodem s ropou a plynem a navíc i jiné  obchody  denominované v dolarech musí být tranzitovány přes US banky! Ty manipulují směnné a úrokové sazby,  svou inflaci vyvážejí a parazitují tak na jiných zemích. Dolaru se vzpírající země musí být  buď srovnány se zemí /viz. Irák, Libye/, anebo alespoň vyděšeny do takové míry aby na takový nápad rychle zapomněly. A proti zemím, na které Američané  nemají (viz. Rusko, Írán), je nutné přikázat svým servilním satelitům zavedení obchodních sankcí tak,  aby se obchodní obrat Evropy s Ruskem, přesměroval kUSA. Přesto  je jen otázkou času, kdy  přestane být dolar ropou a plynem krytý. Nejenom podle exšéfa US centrální banky /FED/ Alana Greenspana, je pád dolaru nezadržitelný. „Peníze visí nad americkou ekonomikou jako vodou naplněný nafukovací míč, který hledá špendlík“.  Americká ekonomika jede už jenom na „print-dollar“, za který Amerika importuje produkci ze zahraničí. USA, a celý západní svět čeká ohromná vlna chudnutí. O tom už nepokrytě píší i americká média.

Každoroční zpráva o globálním bohatství banky Credit Suisse. Vyplývá z ní, že 1 % populace vlastní 50 % světového bohatství a že procento chudých lidí v Evropě i USA je vyšší než v Číně. 10 % obyvatel Evropy  a 20 % obyvatel USA žije pod hranicí chudoby. Ve zprávě není měřítkem chudoby výše příjmu, ale prosperita tj. bere se do úvahy majetek spolu se zadlužením.  25 % amerických domácností je de facto insolventních. Dluh Američanů tvoří 60 biliónů USD. Americký student končí studia v průměru s dluhem 35.000 USD. Vláda USA má už dluh 20 biliónů USD a nesplacené závazky v hodnotě 42 biliónů USD.

US “too big to fail” banky se angažovaly v derivátech virtuální sumou 28x větší než součet všech jejich aktiv! Jen banky JPMorgan Chase, Citibank, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley a Wells Fargo, tedy  ty co jsou prý „příliš velké, aby padly“,  přeměnily Wall Street v největší kasino v historii a vytvořily časovanou derivátovou bombu ve výši 278 BILIONŮ USD! Když se ale sečtou jejich aktiva, dopočtem se jen  9,8 bilionů! To jim od r. 1971, kdy USA opustily směnitelnost za zlato, umožnilo mít ohromné rozpočtové deficity. Přesto vše je dolar stále ještě využíván  jako rezerva centrálních bank z 60%. A tak Čína, Japonsko, Rusko, Německo – všechny země s obchodními přebytky, stále v podstatě financují deficity americké, což umožňuje USA udržovat si po celém světě války.

Ke konkurenci budeme přistupovat z pozice síly a trvat na tom, aby Čína dodržovala mezinárodní pravidla a normy“ /které si USA sami trvale nastavují/, protektorsky sdělil Obama na adresu svého největšího věřitele. „A Rusku budeme vnucovat značné finanční náklady sankcemi /jako je např.  zmrazení přístupů Rusů na světové finanční trhy a zabírání ruských státních aktiv/, a čelit klamné propagandě Moskvy prostřednictvím čisté pravdy?? „Putin musí učinit rozhodnutí, jestli bude pokračovat se zkázou ekonomiky a pokračovat s izolací Ruska v pomýlené snaze o naplnění touhy po obnově velkoleposti Sovětského impéria.

Osa Rusko-Čína-BRICS přemůže bývalého hegemona a  brzy se změní světový hospodářský systém.  O tom  nepochybuje nejen hlavní ekonom banky Bremer Landesbank Hellmeyer. BRICS Banka bude úzce spolupracovat s Čínou, která je vedoucí v AIIB. Všechny  země BRICS jsou i členy AIIB. Na pozadí toho je pochopitelná hysterická protiruská kampaň.  Jde totiž už o ekonomickou válku celých ekonomických bloků. V tom hraje EU fatální roli  tím, že slepá poslušnost jejich kolaborantských politiků vytvořila ideální podmínky pro vyloupení celého kontinentu. Spojené státy po desetiletí tyly z toho, že byly tvůrcem a ochráncem světové rezervní měny, tj. dolaru. Ten Američanům umožňoval žít nad poměry, jelikož do US se dováží zahraniční zboží, zatímco do zahraničí se posílají čím dál bezcennější a rizikové dolary.

Ale světový řád už vůbec není unipolární. Členové BRICS zahájili realizaci největších projektů v moderní historii, zahrnující vytvoření nové infrastruktury na euroasijském území od Moskvy po Vladivostok, v Číně a Indii. Ale i v Latinské Americe a v Africe. Možnosti západních zemí aktivně se podílet, jsou už velmi sporné“ říká ekonom Tyler Durden. Pro mne byl konflikt mezi Východem a Západem už vyřešen osou Moskva-Peking-BRICS, v níž  jsou také Indie, Brazílie a JAR a rychle se připojují další.. Před 25 lety tyto země představovaly čtvrtinu světové produkce, a dnes – 56%. Jsou domovem 80% obyvatel planety. Ovládají 70% světových devizových rezerv. Jejich ekonomiky rostou v průměru o 4 – 5% za rok. Bez Moskvy a Pekingu dnes není možné vyřešit žádný problém na světě, říká nejenom tento ekonom. Pro USA a zbytek světa je hodně překvapující zjištění, že čínští komunisté vybudovali nejlepší kapitalistický systém na světě.

Čína rychle postupuje k přetvoření yuanu podloženého zlatem na další rezervní měnu. Její rezervy cizích měn 4 bilionů $ sestávají totiž převážně z pohledávek v USD a mohou být pod jakoukoliv záminkou zmrazeny – viz. Írán. Chce proto investice do rizikových dolarů omezit. Zlato je, narozdíl od pokladničnch poukázek čistým aktivem a Čínská centrální banka rychle zvyšuje jeho  držby, ač to, jestli jsou už větší než údajná držba zlata Federálními rezervami US 8000 t, odhalí patrně do konce r. 2015. Analytik Ricards soudí, že zveřejní-li Čína tuto informaci, může být americký dolar svržen. To bude mít obrovské geopolitické důsledky. V tom vidí mnoho zemí příležitost, jak se odpojit od závislosti na vydírání a nátlaku finančního terorismu US. Proto také nejen  ruské ministerstvo financí připravuje vydávání státních dluhopisů v  yuanech. http://journal-neo.org/2015/06/06/russia-gets-very-serious-on-de-dollarizing/

ot.103 USA tisknou světové peníze a ostatním je dovolují tisknout jen proti nákupu jejich! Ostatní země tím, že jsou donuceny přistupovat  na tyto podmínky, se stávají finančně-ekonomickými koloniemi, protože regulací jejich úvěrování jim určují USA směr a rychlost rozvoje. Je to ještě pro svět udržitelné?

ot.104 Sdílíte podobný názor jako US   finanční guru Alan Greenspan, že svět stojí před gigantickým „resetem globální ekonomiky“, který postihne všechny země, které jsou součástí dolarového mocenského systému, kde se dosud ropa  prodává za print-dolar  a print-euro, tedy měn které nejsou podloženy výkonem ekonomik?

ot.105  Je zřejmé, že veškeré finanční vztahy USA jsou nyní založeny na nesplatitelných a nelegitimních dluzích. Neobáváte se toho, že pyramida státních a soukromých dluhů Spojených států už narostla do takové výše , že tyto  své problémy upadající velmoci nedokáží  řešit již jinak  než válkou?

Americký hospodářský dluh je hrozbou pro ekonomiku celého světa. Evropa bude obětována první. Smlouva TTIP nesmí být podepsána, protože není možné zvrátit důsledky jejího působení a znamenala by uvalení hypotéky na další generace. Bushova doktrína jasně říká, že USA budou dodržovat pouze takové smlouvy, které budou znamenat konkurenční výhodu pro ně, a to bez ohledu na škody, které utrpí druhá strana.

Jak mají Evropané napomoci záchraně prosperity svobodného světa otevřeně definoval, Paul Christie, ředitel „Institutu globálních perspektiv“ při Columbijské univerzitě. Konstatuje, že USA jde o likvidaci ekonomických vztahů Evropy s Ruskem a o záchranu amerického krachu Evropou s pomocí  Transatlantická unie. Státní dluh USA 20 bilionů USD vede ke globální krizi. Pokud Amerika bude muset devalvovat dolar, zbavovat se dluhů, celý svět se pohrouží do hluboké ekonomické krize, protože na dolar je navázána veškerá světová produkce.  Její pád a obrovská nezaměstnanost bude nevyhnutelným důsledkem destrukce mezinárodní spolupráce. Poté příjde rychlý pád životní úrovně ve všech zemích světa. aeronet.cz/…transatlanticka-unie-a-odriznuti-evrop/

Uhasit dluhy USA bez radikálního pádu životní úrovně je realizovatelné jen na cizí účet jakkoliv cynicky to zní, sděluje Christie. Proto je třeba organizovat události tak, aby celý svět, každá strana v té či oné míře, se účastnila na řešení finančních problémů Ameriky. Jen taková globální kooperace dovolí zachovat mír na planetě. K tomu je třeba přeorientovat ekonomiku Evropy na těsnější spolupráci s USA  a vytvořit takovou situaci, aby se Evropané „sami zřekli“ energetické spolupráce s Ruskem a s dalšími dodavateli energozdrojů a spojili své ekonomické zájmy s dodávkami z USA, i když je to pro ně krajně nevýhodné. To povede k gigantickým vkladům kapitálu do amerického břidlicového plynu a k vytvoření mocné infrastruktury pro jeho zpracování a dodávky do Evropy. Evropa pak nebude hledět na výdaje, což dovolí USA vyřešit své finanční problémy a zachovat dolar jako světovou rezervní měnu. Spojené státy vždy pomáhaly Evropě po 2. světové válce, a nyní se musí Evropa podílet, na znamení díků za desetiletí svého rozkvětu, na obnovení americké ekonomiky. Pokud se to nezdaří, odsoudilo by to USA na okamžitý krach dolaru a pak by se světová historie vydala nejhorší cestou.

ot.106  Tajemník Bílého domu Earnest vzkazuje EU: „Závazky vyžadované od našich evropských partnerů, aby zavedli a udržovali sankce, jsou značné. Mají ekonomiky daleko integrovanější s Ruskem než USA, a uznáváme, že mnohé země, s nimiž počítáme, že budou pokračovat s uplatňováním sankcí, jsou země, které to dělají za cenu určitých obětí ve své vlastní ekonomice“. Ptejme se – může se ČR tomuto „požadavku“ vzepřít?

ot.107 Přeprava 161 mld. m3 pro roční náhradu ruského ZP představuje cca 109 milionů t LNG z USA. V praxi ho musíte zkapalnit, uskladnit, přečerpat, převezt 6000 km, celou cestu chladit, znovu přečerpat, uskladnit , zplynovat, natlakovat s dusikem do roury a transportovat. To představuje  ročně  cca 500 cest  tankerů s kapacitou cca 250 000 t. To by si vyžádalo postavit nejméně 60 obřích tankerů v ceně letadlové lodi a vybudovat neexistující infrastrukturu terminálů na LNG v USA i v Evropě. Odhad jen na vstupní investici – desítky bilionů USD. Jak to EU zafinancuje – půjčkou dalších nově natištěných dolarů z FEDu?

ot.108  Za jak dlouho se tato infrastruktura vybuduje? Bude to dříve, než splaskne bublina „ohromných“ zásob ropy a ZP v USA  získávaného frackingem? V současnosti shale oil připomíná bilionovou pyramidovou hru – hledají se uplatitelní politici z EU, co aktérům  tohoto „podnikání“ alespoň vrátí vložené investice. Politici nemají žádný oficiální a realistický plán, budou o tom jednat, ale jasnou podmínkou budou dodávky technologie z USA. Dovedete  odhadnout cenu za plyn od monopolního dodavatele – USA?

ot.109  Mezinárodní finančně-ekonomická a mediální lobby tlačí, aby se dohoda TTIP schvalovala pouze v orgánech EU. Je vnucení TTIP Evropě tou správnou cestou, nebo přinese  spojení evropských technologií a ruského přírodního bohatství Evropě větší výhody než obchodní smlouva TTIP se Spojenými státy.

ot.110 Zbrojní průmysl s obratem bilionů USD a permanentní agrese připravující po celém světě scénáře „šokové doktrýny“, jsou zdrojem poválečné prosperity USA. V postižených zemích naopak způsobily kromě milionů mrtvých, škody na infrastruktuře a ŽP v řádů trilionů USD! Není vyděračstvím požadavek USA,  aby se celý svět podílel na řešení jejich  finančních problémů,  což je prý podmínka pro zachování světového míru? 

[quote align="center" color="#999999"]