[quote align="center" color="#999999"] „Zprávy nejsou od toho, aby vám říkaly, co se stalo. Jsou tu od toho, aby komunikovaly to, co chcete slyšet, anebo to, co si myslí, že chcete slyšet.” – Joss Whedon[/quote] Minulý týden se zpravodajský reportér Brian Williams přiznal k tomu, že lhal o své přítomnosti u havárie helikoptéry v Iráku. Jeho přiznání je jen dalším z celé řady důkazů, které odhalují korupci v mainstreamových médiích.


Zatímco je docela běžné pro reportéry jako Williams se zamotat do lži, snad ještě běžnější je, že někteří reportéři už to nevydrží a opustí svou pozici, aby mohli říct pravdu.

Takovým případem je i Amber Lyon, investigativní reportérka a fotografka, známá pro své reportáže o porušování lidských práv v Bahrajnu.

O Amber se začalo mluvit v r. 2012 poté, co vyšetřovala násilí, kterého se dopustila bahrajnská vláda na svých vlastních občanech. CNN ale reportáž do éteru nepustila, jelikož jí Bahrajn zaplatil, aby tak neudělala.

Amber se ale nezalekla, nechala práce a promluvila o cenzuře, která v CNN panuje. Podle zdroje z Wikipedie Amber 5. září 2012 vydala s pomocí Glenna Greenwalda článek o tom, jak Bahrajn ale i jiné vlády platí CNN, aby vysílala upravený obsah, který bude prezentovat dané země v pozitivním světle.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]