Poté, co počet obézních v USA dospěl k 70%, si lidé začínají uvědomovat, že je načase se probudit a zdravou stravu brát jako prioritu. Poslední dobou stále více lidí přestává chodit do fast foodů jako McDonald’s a další, což se projevuje na jejich ziscích. I když se světově největší stravovací řetězec snaží sebevíc přilákat nové zákazníky skrze reklamní kampaně a obměnu vedení, zdá se, že svůj vliv na Američany postupně ztrácí. Možná že jedním z důvodů je, jaké praktiky McDonald’s vede – podpora nehumánního chovu kuřat, která jsou navíc dopovaná hormony, anebo používání nekvalitního, pesticidy postřikovaného obilí.


Ať už je to cokoli, co zákazníky odrazuje, jisté je, že se to jen tak v budoucnu nezmění.

Business Insider se k situaci McDonald’s vyjádřil takto:

[quote align="center" color="#999999"]

„V pondělí McDonald’s zaznamenal globální pokles prodeje o 2,2%, a to za další měsíc v řadě. Toto číslo se dokonce minulo i s odhady analytiků, kteří předpokládali 1,7%. Co se pouze USA týče, tam šlo ještě o větší číslo, přesně o 4,6%.

Dalším z důvodů těchto alarmujících čísel je nárůst konkurence. Minulý týden bylo zaznamenáno, že čím dál tím více lidí přechází od McDonald’s k restauracím Chipotle.“ [/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: businessinsider.com