Novorosijci se s juntou dohodli na zastavení palby, aby umožnili civilnímu obyvatelstvu z Dělbaceva odejít. Teoreticky by každý civilista měl mít na vybranou, zda se chce evakuovat do Novorossie či do nacisty okupované Ukrajiny. Konvoj utečenců budou eskortovat vedoucí činitelé OSCE. Obě strany konfliktu slíbily, že v době potřebné pro tuto operaci nezahájí palbu. Teď při tom uvažte tohle:


  • 1) Jedinou věcí, která síly junty ochraňuje, jsou právě tito civilisté. Když tito civilisté odejdou, tak se Dělbacevo přemění na stejné peklo, jako kdysi Saur Mogila. Síly Novorossie prozatím postupovaly dost pomalu a přesně, protože k vyklepání dobře zakopaných sil junty naměkko nemohly použít plnou sílu svého dělostřelectva. Ale díky Vojentorgu mají teď Novorossijci spoustu palebné síly, jestli se rozhodnou to opravdu na síly junty rozbalit, tak ty zažijí stejné důsledky, jaké to mělo pro jejich (teď už mrtvé) kolegy u Saur Mogila. A to všichni chápou.
  • 2) Dnes v noci junta zase použila bílý fosfor, a v posledních dnech používali jak balistických raket, tak klastrové munice. Tak proč najednou taková starost o civilisty z Dělbaceva (které ti nacisté stejně považují za „havěť“)? Mohl by kdokoliv opravdu uvěřit, že by snad nacistickým zrůdám v Kyjevě mohlo záležet na novorossijských civilistech?!
  • 3) Dnes jsou v Kyjevě Kerry, Hollande a Merkelka. Ti poslední dva budou zítra v Moskvě. V Německu probíhá zasedání Mnichovské bezpečnostní konference. NATO pořád ještě předstírá, že v Novorossii operují „stovky a stovky“ vojáků Ruské federace. Zatímco někteří z US činitelů mluví o posílání „smrtící pomoci“ juntě, tak jiní tomu zjevně oponují.

O čem to všechno vypovídá?

Mě to říká, že teď je PERFEKTNÍ příležitost pro nějaký druh masakru pod falešnou vlajkou, v nichž jsou NATO a USA tak dobří. Právě tímto „Impérium lidskosti“ ospravedlnilo bombardování Bosenských Srbů, tímto „Impérium lidskosti“ ospravedlnilo bombardování celého Srbska a tímto „Impérium lidskosti“ ospravedlnilo bombardování Libye.

Zrovna zítra se takový útok snadno zorganizuje. Stačí jen poslat skupinu mužů, aby nastražila výbušný fugas kdekoliv podél trasy konvoje, zdálky opálit 152 mm granát kdekoliv podél cesty, kde bude autobus nabírat uprchlíky, zaplatit pár troubů, co se schovají v příkopu s bazukou nebo kdykoliv použít normální útok Gradem a pak hurá, už budou mít přesně ten druh hrůzy, jaký „Impérium lidskosti“ zneužívalo k ospravedlnění všech předchozích válek.

Akorát že v této době cílem nebude bombardovat Novorossii či do ní vpadnout (to je cosi, co USA a NATO prostě udělat nemohou), ale vytvoří ten druh hysterie, který by mohl umožnit z Dělbacevského kotle zachránit síly junty. Takový by přinejmenším mohl být plán. Také, když dojde k masakru při evakuaci uprchlíků, tak to „dokáže“, že Novorossijcům na civilistech nezáleží a vytvoří to situaci ve „stylu Sarajeva“, v níž obklíčené síly si střílí, jak se jim zachce, zatímco imperiální propaganda ukřižuje obkličující síly za každý granátek, co vypálí.

Určitě doufám, že se mýlím, ale až do zítřejšího večera se mi bude tajit dech, protože jestli zítra nedojde k falešné vlajce, tak to bude skutečný zázrak.

The Saker

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: vineyardsaker.com