Poté, co byl ruský president Vladimir Putin na Summitu APEC minulý týden ‚čestným hostem‘, to teď vypadá, že se mu na schůzce G-20 v Brisbane dostává stejného zacházení jako ‚na APEC Obamovi‘. Následně po tom ‚divně‘ tvarovaném ochranném konvoji z minulého týdne, hlásí Independent, že si tento týden cestou na schůzku se světovými vůdci Putin vybral jiný typ suity. Putin při svém příjezdu do Austrálie umístil těsně u australských vod čtyři válečné lodi. „Nezesměšňoval to nikdo menší než britský David Cameron, který sarkasticky promluvil: „To já necítím jako nezbytnost brát s sebou nějakou válečnou loď, abych se na G20 udržel v bezpečí, a jsem si jist, že ani Putinovi nehrozí žádné nebezpečí,“ a když pak přišel čas na skupinovou fotku, tak už bylo jasné, jaké ‚poselství‘ se vysílá…


Jak hlásí BBC:

Austrálie říká, že monitoruje čtyři ruská námořní plavidla, která se přibližují k jejich vodám na severu této země.

Australské obranné síly (ADF) řekly, že ke sledování těchto válečných lodí vyslaly dvě fregaty a hlídkové letadlo.

V prohlášení se uvádí, že ta ruská plavidla směřují k Austrálii, zůstávají ale v mezinárodních vodách.

Analytici říkají, že je to od ruského presidenta Vladimira Putina před summitem G20 v Brisbane předvádění síly.

„Pohyb těchto plavidel je zcela v souladu s ustanoveními mezinárodního práva pro svobodnou plavbu vojenských plavidel v mezinárodních vodách,“ píše se v prohlášení ADF.

ADF uvádí, že ruská námořní plavidla byla v souběhu s významnými mezinárodními summity vyslána už před tím, včetně summitu Apec v Singapuru v roce 2009.

„Válečná loď z ruské Pacifické flotily doprovázela i bývalého ruského presidenta Medveděva při návštěvě v San Franciscu v roce 2010,“ dodalo prohlášení.

A pak je tu vtípek Davida Camerona:

„To já necítím jako nezbytnost brát s sebou nějakou válečnou loď, abych se na G20 udržel v bezpečí, a jsem si jist, že ani Putinovi nehrozí žádné nebezpečí,“ řekl včera v noci.

A jasná poselství vyslaná přes skupinové fotky:

Minulý týden na Summitu APEC… je Putin mezi čínským Xim a Brunejským Hassanal Bolkiahem s Obamou umístěných s manželkami…

Tento týden na Shromáždění G-20… Obama vepředu uprostřed mezi čínským Xi a brazilskou Rousseff, zrovna před Cameronem z Británie a s Putinem téměř mimo záběr.

Zhroutila se opravdu diplomatická stabilita světa na úroveň šaškáren na hřišti 8-letých prcků? (nebo se na této úrovni nacházela vždy)? Budeš stát vedle mě! Ne, vedle mě stát nebudeš!

* * *

A nakonec je tu tohle… Nejděte v tom rozdíl.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: zerohedge.com