Díky Obamově nekompetentci se Ebola v Americe dostala mimo kontroluMichael SnyderZodpovědnost za krizi Eboly, jíž nyní čelí Spojené státy, nese z velké míry přímo Barack Obama. Pokud by Obama vydal zákaz, kterým by zastavil veškerý nepodstatný letecký provoz mezi USA a západní Afrikou, Thomas Eric Duncan (první pacient s Ebolou v Americe, který nedávno zemřel v Dallasu-p.p.) by se v první řadě nikdy nedostal letadlem do této země. A pokud by Obama nařídil CDC, aby veškerý nemocniční personál obdržel základní výcvik o Ebole, neměli bychom nyní, v tomto okamžiku, infikované již dvě zdravotní sestry.


Nicméně namísto toho se nyní propuknutí Eboly v Americe dostalo oficiálně mimo kontrolu. Skutečnost, že jedna z těchto dvou zdravotních sester nastoupila v době, kdy již cítila, že má horečku do letadla, zcela mate mysl a šíří obrovské množství strachu. Jeden z pasažérů se již na Dullesově letišti objevil oblečený do ochranného obleku pro práci s nebezpečným materiálem. Bílý dům vyhlásil, že Obama zrušil cestu, jejímž účelem mělo být shromážďování veřejných prostředků a namísto toho se zúčastní mimořádného setkání věnovaného Ebole. Doufejme, že začne vnímat to, co se nyní děje a začne jednat dřív, než bude příliš pozdě.

Zpráva o tom, že i druhá sestra, která pečovala o Thomase Erica Duncana má Ebolu, způsobila šok po celé zemi. Ti, kteří o něho pečovali na sobě první dva dny očividně neměli ochranné obleky. Toto je tak obrovská chyba, že pro to jdou jen obtížně najít slova.

Co toto vše ještě více zhoršuje je skutečnost, že druhá sestra nastoupila do letadla poté, co se u ní již začaly projevovat symptomy…

„CDC oznámila, že druhá zdravotní pracovnice, u níž byla diagnostikovaná Ebola – nyní identifikována jako Amber Joy Vinsonová z Dallasu – cestovala 13. října letadlem v době, kdy měla mírnou horečku. Bylo to den předtím, než se dostavila do nemocnice, aby oznámila že má symptomy této nemoci.

CDC se nyní obrací na všechny pasažéry, kteří letěli letadlem Frontier Airlines 1143 z Clevelandu do Dallasu/Fort Worthu. Let přistál v 8:16 večer místního času.

Žádáme všech 132 pasažérů tohoto letu, aby zavolali na informační linku CDC 1800 (1800 232-4636). Odborní pracovníci, zabývající se veřejným zdravím začnou provádět pohovory s pasažéry tohoto letu ve středu odpoledne.“

Pokud se u této sestry projevily symptomy, to znamená, že již byla nakažlivá.

Neříkali nám toto po celou tu dobu?

Ale ředitel CDC, Thomas Frieden, který byl kdysi, stejně jako Barack Obama, „komunitním organizátorem“, prohlásil, že riziko nákazy pro ostatní pasažéry je „velmi nízké“.

Jak toto může prohlásit s vážnou tváří?Projevily se u ní symptomy.

Byla nakažlivá.

Kdokoliv z toho letu by nyní mohl mít Ebolu.A po delší dobu bychom ani nemuseli vědět o koho se jedná. Podle CDC může být inkubační doba Eboly až 21 dní.

„Inkubační doba od chvíle, kdy dojde k možné infekci, až do chvíle kdy se mohou projevit první symptomy sahá od 2 do 21 dní (většinou se jedná o 8 dní). Prvotní symptomy zahrnují náhlou horečku, zimnici a bolesti svalů. Kolem pátého dne se může objevit i vyrážka na kůži. Pacientovi je špatně od žaludku, zvrací, má bolesti na prsou, sucho v hrdle, bolesti v oblasti podbřišku, které mohou být doprovázeny průjmem.“

Ale ani tato infomace nemusí být přesná.WHO ve své zprávě, kterou právě zveřejnila oznámila, že inkubační doba Eboly může být až 42 dní. (podle informací některých dalších expertů je však Ebola, především prostřednictvím sexuálního styku, přenosná až po dobu 70 dní – p.p.).

Tedy několik týdnů od tohoto okamžiku bychom mohli mít případy Eboly, jež se budou náhle objevovat jeden po druhém po celé zemi.

Prostě vůbec nevíme, co se stane.

A to, co činí tento případ ještě horším je skutečnost, že ono letadlo, z něhož tato nemocná zdravotní sestra vystoupila, bylo poté ještě použito i pro další lety…

„Podle webové stránky, která se zabývá monitorováním letů uskutečnilo letadlo společnosti Frontier Airlines, které přepravovalo zdravotní pracovnici z Dallasu, jež byla diagnostikovaná na Ebolu, ještě pět dalších letů. Až poté bylo staženo z provozu.

Společnost Frontier, která sídlí v Denveru vydala prohlášení, že toto letadlo bylo staženo z provozu okamžitě poté, jakmile byl v úterý pozdě v noci přepravce informován Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) o pacientce s Ebolou.

Toto je naprostá noční můra.

V Dallasu tedy může být ještě k tomu všemu více případů Eboly.Webová stránka Shtfplan.com oznámila, že přítel zdravotní sestry Niny Phamové je dalším potenciálním případem.

A CNN hlásí, že CDC nyní ohodnocuje zdravotní stav čtyř dalších zdravotních pracovníků v Presbyteriánské nemocnici v Dallasu.

V normálním případě Obamova nekompetence nevyvolá stav nouze v celé zemi.Ale v tomto případě by přesně k tomuto mohlo dojít.

Obama měl nařídit CDC, aby se plně zaměřila na první případ Eboly v Dallasu.Ale namísto toho, jak informuje CNN, tvrdí zdravotní sestry, že „nedostaly žádné instrukce“ o tom, jakým způsobem mají nakládat s pacientem s Ebolou.

K tomu bylo nyní ještě navíc oznámeno, že „v nemocnici nebyl „nikdo, kdo by vyzvedl nebezpečný odpad, který se během léčení Thomase Erica Duncana navršil až do stropu“.

Potřísněná prostěradla a oblečení tam byly ukládány a hromadily se tam na sobě.V tomto okamžiku měl šéf CDC okamžitě rezignovat a odejít s ostudou. Nekompetentnost, kterou projevil je naprosto otřesná.Ředitel CDC například během jedné tiskové konference nedávno tvrdil, že se člověk nemůže nakazit Ebolou, pokud cestuje v autobuse, ale zároveň tvrdil, že tuto nemoc může nakažený člověk v autobuse šířit.

Dr.Tom Frieden, ředitel Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), prohlásil ve středu během telefonického brífinku s tiskem, že Ebolu není možné dostat tak, že sedíte vedle někoho v autobuse, ale že nemocné, či infikované osoby by neměly používat veřejnou dopravu, protože by touto nemocí mohly nakazit jiné osoby“.

Cože to řekl?

V tomto okamžiku panuje ve Washington pouze zmatek.

Někteří lídři ve Washingtonu již začínají nahlížet velmi kriticky na „vůdcovství“ Obamovy administrativy a CDC. Například v tomto týdnu obvinil Rand Paul Baracka Obamu z toho, že „Američanům o této krizi lže“…

„Senátor Rand Paul obvinil Baracka Obamu z toho, že se snaží z politických důvodů hrozbu Eboly úmyslně bagatelizovat a tvrdil, že prezident v této záležitosti „nejedná jako vůdce země“.

„V rozhovoru pro Talk Radio 1210 WPHT dnes ráno, byl senátor z Kentucky moderátorem pořadu Dome Giordanem dotázán, jestli se propuknutí Eboly v zemi formuje do záležitosti, jež by poukazovala na Obamovu nekompetentnost a jestli Bílý dům lže Američanům.

Paul odpověděl, že toto je jen další záležitost na dlouhém seznamu věcí, v nichž nás prezident zklamal a nebyl s to obstát ve úloze vůdce. „Myslím, že je to jedna věc vedle druhé, nejedná se pouze o jednu záležitost. Nedostatečná schopnost vedení země v případě Eboly, dvojsmyslnost, umenšování tohoto nebezpečí a tento druh věcí, kdy se snaží všechny uklidnit, aniž by se zcela upřímně vyjádřil o tom, jakým způsobem se tato nemoc může šířit, to myslím, jim v průzkumech veřejného mínění nepřidá.“

Jak jsem prohlásil dříve, většinou Obamova nekompetentnost nemá bezprostřední dramatické následky.

Ale nyní by mohla způsobit smrt bezpočtu Američanů.Dostali jsme se do rozhodujícího bodu. Pokud se vypuknutí Eboly nedostane brzy pod kontrolu, mohli bychom čelit té nejhorší pandemii v moderních dějinách. Jak říká OSN, máme nyní ve skutečnosti pouze 60 dní na to, abychom odvrátili bezprecedentní globální krizi.. .

„OSN prohlásila, že propuknutí Eboly se musí dostat pod kontrolu v průběhu následujících 60 dní, v opačném případě bude svět čelit „bezprecedentní“ situaci, pro níž neexistuje žádný plán.

Spojené národy učinily toto vážné varování, když prohlásily, že tato nemoc „je rychlejší, než jsme my a v tomto závodě nad námi vítězí.“

Do této doby bylo v západní Africe zaznamenáno téměř 9.000 případů Eboly, včetně 4.447 mrtvých.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Thanks to Obama’s incompentence Ebola is now out od control in America, vyšel 16.října na Infowars.com, překlad: R. Václav