Smrt přišla na jeden krásný ostrov nazvaný Molokai, rovněž známý jako „starý Havaj“, plný vodopádů, deštných pralesů a táhnoucích se kopců. Jako trojský kůň naslibovala 7500 tamních obyvatel pracovní příležitosti a prosperitu. Nádherný ostrov se však stal laboratoří a s místními se zachází jako s laboratorními krysami. 2000 akrů Molokaiského ráje bylo zabráno biotechnologickými titanovými Bt kukuřičnými poli. Tyto patentované geny produkují látku, která odstraňuje škůdce. Bt jed je implikován do kukuřice a umožňuje farmářům mít škůdce pod kontrolou.


Když jsou však pesticidy rozstřikovány, pracovníci nosí ochranné úbory včetně dýchacích přístrojů. Obyvatelům Molokai ale žádné takové vybavení poskytnuto nebylo a nemají jinou možnost, než dýchat toxický prach z polí.

Ministerstvo zdraví prohlásilo, že neexistuje žádný důkaz, který by potvrzoval tyto jedy zdraví škodlivé.

Obyvatelé ostrova však říkají něco jiného, avšak podobného tomu, co říkají farmáři v Indii či Argentině. Monsanto opět zasáhlo a zahlcuje jak lidi, tak i životní prostředí svými glyfosátovými jedy.

Důkaz je právě v lidech. Obyvatelé Molokai jsou čím dál tím nemocnější, trpí chorobami jako astma, cukrovka anebo rakovina. Tohle všechno jsou vedlejší účinky vystavení pesticidům.

I tak se ale Ministerstvo staví na stranu biotechnologických inženýrů a tvrdí, že s nadměrným použitím pesticidů není žádný problém. Asi ne náhodou není snadné najít statistiky o rakovině, vrozených vadách a dýchacích či neurologických problémech místních obyvatel.

[quote align="center" color="#999999"]

„Klasifikace glyfosátu vyšla organizací WHO jako bezpečná. Nedávné studie však ukazují neblahý dopad na lidské zdraví a životní prostředí.

Složka glyfosátu, která se vyskytuje např. v Roundupu, obsahuje přidané adjutanty, obvykle z 50-60 %, které způsobují rychlejší účinnost látky. Stále se objevuje více a více důkazů o tom, že samotné adjutanty jsou ještě více toxické než glyfosát. Veřejně dostupné informace o těchto látkách jsou jen těžko dohledatelné, protože je výrobci nemusí zveřejňovat jako součást „výrobního tajemství“.

I když glyfosát sám o sobě prokazuje relativně nízkou toxicitu, nejspíš kvůli přítomnosti adjutantů byly potvrzeny vážná podráždění očí či kožní a dýchací problémy. Farmáři vystaveni Roundupu trpěli svěděním očí, zrychleným tepem či zvýšeným krevním tlakem. Mezi dalšími vedlejšími účinky bylo zvracení, průjem, hemolýza či plicní edém.

Nedávné studie ukazují také dlouhotrvající dopad na zdraví v podobě leukémie, rakoviny, kožních problémů, vrozených vad či gastroenterologických problémů. Další výzkumy spojují glyfosát s negativním dopadem na vývoj embrya, poškození buněk a DNA anebo narušení hormonálního systému.

Nejnovější studie pak přišla s neblahými účinky glyfosátových herbicidů na buňky embryí, placenty a pupeční šňůry.“[/quote]

Tohle není žádný experiment v nějaké vzdálené zemi. Tohle se opravdu děje na americké půdě. Američané nemají na výběr a musí dýchat vzduch s toxickými částečkami, které po vdechnutí vedou k rakovině, neplodnosti a dalším nemocem. Tyto částečky jsou úmyslně vypouštěny Monsantem. Ti, co bydlí v blízkosti polí, jsou bezmocní a nemohou se vyhnout jedu, který se uvolňuje do vzduchu a podzemních vod.

Američané volají po změně, ale politici je neposlouchají. Zoufalé prosby nejsou vyslyšeny kvůli zákeřné koluzi mezi vládou, médii a biotechnologickým průmyslem. Nikomu se nechce uvěřit, že v dnešní době se nenajde někdo, kdo by Monsanto zastavil.

Monsanto si píše vlastní zákony, jak vyplývá z odsouhlasení tzv. Zákona na ochranu Monsanta. Je propojené s Washingtonem D.C., FDA, USDA a také Nejvyšším soudem prostřednictvím otevřeného přítoku peněz. Americká vláda je v jasné kolaboraci s tímto monstrem a už se to ani nezkouší skrývat.

Ještě ale není příliš pozdě na to Monsanto zastavit. Vládní organizace své občany chránit nebudou, a tak je na nás, abychom byli proaktivní a zaujali jasné stanovisko. Připojte se tedy k pochodu proti Monsantu, který se uskuteční v březnu příštího roku. Bojkotujte GMO potraviny, pěstujte si vlastní zeleninu a nakupujte u místních farmářů.

Ne všichni tomu věří, ale je to skutečně tak. Dnes to je Molokai, zítra to může být pole sousedící s Vaším pozemkem.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: activistpost.com