Prezident Putin se domnívá, že odpovědnost za katastrofu Boeingu 777 Malajských aerolinií, ke které došlo ve čtvrtek, nese Ukrajina. „Bezpodmínečně, stát, nad jehož územím k tomu došlo, nese za tuto strašnou tragédii odpovědnost“, řekl ruský prezident na večerní poradě v Moskvě. Putin navrhl zahájit poradu minutou ticha, aby tak byla uctěna památka obětí katastrofy. „K této tragédii by nedošlo, pokud by na této zemi byl mír a pokud by nebyly obnoveny bojové akce na jihovýchodě Ukrajiny“, je přesvědčen prezident.


Putin vládě RF nařídil, aby učinila všechno možné pro to, aby byl vytvořen objektivní obraz katastrofy.

„Žádám Vládu RF, aby prostřednictvím možností, které civilní resorty mají, učinila vše pro co nejpodrobnější vyšetření této události“, řekl prezident. „Musíme učinit vše, co na nás záleží, aby objektivní obraz toho, co se stalo, byl plně k dispozici jak naší veřejnosti a veřejnosti Ukrajiny, tak i veřejnosti celého světa“, požadoval.

Putin připomenul, že už vydal odpovídající příkazy vojenským resortům RF, aby poskytly nutnou pomoc při vyšetřování tohoto zločinu.

Prezident také ještě jednou vyjádřil jménem vedení RF a vlády RF soustrast všem rodinám zemřelých, a také vládám těch zemí, jejichž občané se ocitli na palubě sestřeleného letadla.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru